Η 1η ΜΑΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

στις

Η 1η ΜΑΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων την Τετάρτη 1η Μάη Στις 11:00 π.μ. από τα Προπύλαια

Η εργατική πρωτομαγιά είναι η μέρα του εργαζόμενου. Του ανθρώπου που έχει ανάγκη να εργάζεται για να ζει και που βλέπει ο κόπος του να γίνεται πλούτος στα χέρια των εργοδοτών του. Η μέρα συμβολίζει την αιματηρή θυσία των εργατών στο Σικάγο, το 1886, για την κατάκτηση του 8ώρου και καλύτερων εργασιακών συνθηκών.

Εν έτει 2024, οι εργαζόμενοι βιώνουμε μια πραγματικότητα που οι κατακτήσεις δεκαετιών συνθλίβονται από τις κυβερνήσεις. Το 8ωρο έχει καταργηθεί στην πράξη -με μνημονιακούς νόμους και τους νόμους των κυβερνήσεων Μητσοτάκη- με τις ευλογίες της ΕΕ, το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται, ο αυταρχισμός μεσουρανεί στους χώρους εργασίας, ενώ ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία αμφισβητείται και καταστρατηγείται, την ίδια ώρα που οι μελέτες δείχνουν ότι τα κέρδη του κεφαλαίου εκτοξεύονται. Φυσικά, ούτε λόγος για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αφού με την υφιστάμενη κατάσταση διασφαλίζεται πλήρως η ασυδοσία των εργοδοτών.

Η πραγματικότητα αυτή πλήττει ιδιαίτερα και τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που έχει αναδειχθεί σε ένα νέο τοπίο ασφαλούς κερδοφορίας για το κεφάλαιο, μικρό και μεγάλο.

Στο μεταξύ, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός αρνείται να σηκώσει εδώ και πολλά χρόνια το γάντι απέναντι στις κυβερνήσεις και τους εργοδότες και θέτει εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων.

Η ζωή αυτή δεν μας κάνει! Δεν θέλουμε να ζήσουμε σαν μεταμοντέρνοι σκλάβοι!

Η Πρωτομαγιά είναι η γιορτή των εργαζομένων και είναι απεργία!

Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις και μείωση του χρόνου εργασίας, όπως προτάσσει η εποχή!

Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από τον υποταγμένο συνδικαλισμό, ενωτικό και μαχητικό, στο πλευρό των εργαζομένων και των αναγκών τους!

Την Πρωτομαγιά, Μεγάλη Τετάρτη, απεργούμε! Ενάντια στο κράτος που μεταθέτει τη δική μας μέρα, ενάντια στην εργοδοσία που θέλει τη μέρα αυτή σε ημερομηνία που δεν υπάρχει οικονομική -εκπαιδευτική δραστηριότητα.

ΣΕΦΚ- Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

sefk.gr/ sefk@sefk.gr/ 6933250297/ 3ης Σεπτεμβρίου 48β (ΕΚΑ)

Σχολιάστε