Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις του σωματείου την ημέρα της απεργίας

Ο ΣΕΦΚ συμμετείχε, σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, στην απεργία με προσυγκέντρωση στα γραφεία των εργοδοτικών συλλόγων ΣΕΦΑ -ΟΕΦΕ και πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Επίσης, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΣΕΦΚ -έξω από τα κεντρικά φροντιστήρια του Ομίλου «Διακρότημα», στον Πειραιά, την ίδια ημέρα, το απόγευμα. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν, εργαζόμενοι στα φροντιστήρια και στην ιδιωτική εκπαίδευση και πολίτες του Πειραιά, εργαζόμενοι και γονείς, συνδικαλιστές και μέλη σωματείων της περιοχής.

Η κινητοποίηση είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της σύγκρουσης που έχει ξεκινήσει από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος στην ιδιωτική εκπαίδευση με τον εν λόγω όμιλο, καθώς παραβιάζει βασικές πλευρές της εργατικής νομοθεσίας, όπως η 45λεπτη ώρα διδασκαλίας και η καταβολή ορισμένης από το νόμο αμοιβής, δώρων και επιδομάτων. Εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΕΦΚ να ενημερωθεί η κοινωνία του Πειραιά για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων από το συγκεκριμένο Όμιλο.

Σε προηγούμενη συνάντηση του κλαδικού σωματείου στην ιδιωτική εκπαίδευση -ΣΕΦΚ (μαζί με το άλλο σωματείο του χώρου, τον Βύρωνα) ο ιδιοκτήτης του Διακροτήματος μάς αντιμετώπισε κυνικά και ειρωνικά, ψευδόμενος πως η ώρα για τον εργαζόμενο είναι 45 λεπτά, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι 60, χωρίς να καταβάλλεται το επιπλέον τίμημα μισθολογικά. Παραδέχτηκε, επίσης, πως δεν δίνονται δώρα και επιδόματα.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να γίνει κτήμα της κοινωνίας του Πειραιά η αντεργατική συμπεριφορά του συγκεκριμένου Ομίλου και εάν δεν λειτουργήσει ο Όμιλος Διακρότημα σύμφωνα με τις λίγες εναπομείνασες επιταγές της νομιμότητας.

Δεν σταματάμε εδώ: συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην παραβατικότητα είτε από Ομίλους είτε από το συνοικιακά φροντιστήρια και διεκδικούμε μια ουσιαστική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις στα φροντιστήρια με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, με ουσιαστικές αυξήσεις, που να αναλογούν στις ανάγκες μας και στα κέρδη στην ιδιωτική εκπαίδευση που έχουν απογειωθεί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγείλουν στο σωματείο οποιαδήποτε παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στο χώρο εργασίας τους.

Με τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε ριζικά τις συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας!

ΣΕΦΚ- Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
sefk.gr| sefk@sefk.gr|6933250297| 3ης Σεπτεμβρίου 48β (ΕΚΑ)

Σχολιάστε