Ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Λίγες μέρες μετά τον πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό που πυροδότησε το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε με μεγάλη περηφάνεια την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780€ ευρώ. Η Κυβέρνηση των αρίστων δείχνει για άλλη μια φορά την «γενναιοδωρία» της, τη στιγμή που η ακρίβεια χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο στα είδη πρώτης ανάγκης, την τιμή της βενζίνης, κάνοντας τις -απαραίτητες στον κλάδο μας- μετακινήσεις ασύμφορες και όλοι μας τρέμουμε μπροστά στο άνοιγμα του λογαριασμού ρεύματος. Μιλάμε, λοιπόν, για ξεκάθαρο εμπαιγμό απέναντι στην αξιοπρέπεια κάθε εργαζομένου, αφού με την πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων αγαθών και δομών κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας, η λαϊκή οικογένεια φορτώνεται όλο και νέα δυσβάσταχτα βάρη.

Ωστόσο, από 1η Απρίλη που ισχύει η αύξηση στον κατώτατο μισθό, οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό είτε με κλάσμα του, θα πρέπει να δουν αύξηση στον μισθό τους για τον μήνα Απρίλιο. Πιο συγκεκριμένα, για τους ωρομίσθιους καθηγητές σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών πλέον, το νέο κατώτατο μεικτό ωρομίσθιο καθορίζεται ως εξής:

• 8,91 € χωρίς συμπληρωμένη τριετία

• 9,81 με μια τριετία (έως 14/2/2012)

• 10,70 με δυο τριετίες (έως 14/2/2012)

• 11,59 με τρεις τριετίες (έως 14/2/2012)

Για την αύξηση αυτή δεν είναι απαραίτητο οι εργοδότες να δώσουν στους συναδέλφους να υπογράψουν τροποποίηση στην σύμβασή τους. Οι τροποποιήσεις των συμβάσεων μπορούν να γίνουν αυτόματα από τους λογιστές των εργοδοτών. Σε περίπτωση που ζητηθεί σε συναδέλφους να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση, θα πρέπει να την ελέγξουν με βάση τα παραπάνω.

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,

Ο καιρός που περιμέναμε σωτήρες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Με την αλματώδη άνοδο των τιμών τίθεται ακόμα πιο ξεκάθαρα το ζήτημα της επιβίωσής μας. Τα σαρωτικά νομοσχέδια που περνάνε, όπως ο νόμος Χατζηδάκη, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και συνολικά των αργιών στον κλάδο μας, διαλύουν συστηματικά τα εργασιακά μας δικαιώματα και επιβάλλουν καθεστώς μεσαίωνα στην αγορά εργασίας. Κόντρα σε όλα αυτά και την εκλογική αναμονή, πιάνοντας το νήμα από τις μαζικότατες απεργίες της 8ης και 16ης Μαρτίου, δυναμώνουμε τον αγώνα μας, παλεύουμε για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για να επιβάλουμε τις ανάγκες μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ιδιωτική εκπαίδευση να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τυχόν παραβίαση που αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση

sefk.gr / sefk@sefk.gr / 6933250297 / Λόντου 6, Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s