Ανακοίνωση για την υπεράσπιση της αργίας στα φροντιστήρια την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

στις

Η 30ή Γενάρη αποτελεί ημέρα αργίας για τους/τις εργαζομένους/ες στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών παρέμεινε κλειστή. Ωστόσο, για ακόμα μία χρονιά, υπήρξαν εργοδότες στην Αττική που παρά τις ανακοινώσεις του σωματείου, αλλά και του ΣΕΦΑ – η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα πίεσης από τη μεγάλη έκταση που πήρε το ζήτημα – αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την υπάρχουσα νομοθεσία, με αποτέλεσμα να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στην ανάπαυση και την αργία και να λειτουργήσουν κανονικά.

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΕΦΚ- Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση κάλεσε τους/τις συναδέλφους/ισσες να μην πάνε για δουλειά τη Δευτέρα 30/1 και να επικοινωνήσουν με το σωματείο, σε περίπτωση που δεχθούν πίεση από την εργοδοσία. Προκειμένου να διασφαλιστεί η αργία και να υπερασπίσουμε ένα ακόμα δικαίωμα των εργαζομένων, ο ΣΕΦΚ, απαντώντας στην εργοδοτική αυθαιρεσία, κινητοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/1 και κατάφερε να εμποδίσει τη λειτουργία μιας σειράς φροντιστηρίων στο κέντρο της Αθήνας, την Αγία Παρασκευή, τον Χολαργό και τα Βριλήσσια.

Η στάση και οι δικαιολογίες των εργοδοτών δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν, αφού βρεθήκαμε στα φροντιστήριά τους που λειτουργούσαν κανονικά, με τους συναδέλφους να εργάζονται σαν να είναι μια απλή μέρα. Και όλα τα παραπάνω, τη στιγμή που οι εργοδότες στην ιδιωτική εκπαίδευση θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων τους, με ατελείωτη προετοιμασία και διόρθωση, συσκέψεις που υποτίθεται μας κάνουν καλύτερους, τα οποία -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- αποτελούν απλήρωτες ώρες εργασίας. Η παρέμβαση του σωματείου ήταν καθοριστική, καθώς για όσα φροντιστήρια λάβαμε καταγγελίες για παράνομη λειτουργία, αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Κανένας εργαζόμενος στους χώρους δουλειάς τις ημέρες αργίας!

Στην αυθαιρεσία των εργοδοτών απαντάμε με συλλογικούς αγώνες!

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, κερδίζουμε τις μάχες για τα εργασιακά δικαιώματα μας!

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση

sefk.gr / sefk@sefk.gr / 6933250297 / Λόντου 6, Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s