Σχετικά με τα γεγονότα στο Σ.Ι.Ε.Λ. Αχαΐας

στις

Πρόσφατα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.), προσέφυγαν στα αστικά δικαστήρια για να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στο σωματείο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέχουν μία από τις πέντε θέσεις του Δ.Σ. του σωματείου, από τις προηγούμενες εκλογές του 2020, ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις κατέχει η Αγωνιστική Παρέμβαση. Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., αποφασίστηκε οι εκλογές που έπρεπε να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο του 2022, να μετατεθούν μέσα στον Νοέμβριο, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή. Ενώ, λοιπόν, είχε προγραμματιστεί η εκλογικο-απολογιστική συνέλευση στις 6 Νοεμβρίου, από την οποία θα ορίζονταν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, δύο μέρες πριν τη συνέλευση,  οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ  κατέθεσαν προσφυγή για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης λόγω εκπρόθεσμης θητείας. Μάλιστα, ζήτησαν η προσωρινή διοίκηση να αποτελείται από μέλη μόνο της δικής τους παράταξης(!)

Παράλληλα, η συγκεκριμένη ενέργεια φαίνεται ξεκάθαρα οργανωμένη από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, καθώς στο δικαστήριο εμφανίστηκε εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για να υποστηρίξει το «δίκαιο» αίτημα της μειοψηφίας της διοίκησης του Σ.Ι.Ε.Λ. Αχαΐας για διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δέχονται τεράστια επίθεση από την εργοδοσία και τις Κυβερνήσεις, με σκοπό τη διάλυση των ίδιων και κάθε συλλογικής διεκδίκησης. Συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες απειλούνται με διώξεις για συνδικαλιστική δράση, ενώ σήμερα με το ν. Χατζηδάκη καταστρατηγούνται θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα. Σαν ΣΕΦΚ- Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση είμαστε ενάντια στις παραπάνω λογικές που τοποθετούν τον δικαστή υπεύθυνο για τις εσωτερικές διαδικασίες των σωματείων, αλλά και για το πότε αυτές είναι ή δεν είναι νόμιμες. Οι αντιλήψεις αυτές είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εργοδοτικές και αστικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα. Αντίθετα, θεωρούμε υψίστης σημασίας την ανεξαρτησία των δομών του εργατικού κινήματος και την ενότητα των εργαζομένων εντός αυτών, με σκοπό τη συλλογική διεκδίκηση και επιβολή των δικαιωμάτων και των αναγκών τους.

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση

sefk.gr / sefk@sefk.gr / 6933250297 / Λόντου 6, Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s