Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας | Παρασκευή 29/4, 10:30 π.μ. | Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29)

στις

Με το νόμο 4921/2022 που ψηφίστηκε στις 15 Απριλίου (με τον ειρωνικό τίτλο «δουλειές ξανά»), «αναδιοργανώθηκαν» οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ -κάτι που για την παρούσα κυβέρνηση σημαίνει διάλυση.

Μέσα σε αυτό το νόμο ψηφίστηκε και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα φροντιστήρια -αλλά και κάθε αργίας-. Οι παραπάνω διατάξεις έγιναν νόμος του κράτους με το ΦΕΚ της 18ης Απριλίου (αριθμός φύλλου 75- άρθρο 56).

Η εργασία στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο! Οι συνθήκες έτσι κι αλλιώς είναι γνωστές:

  • Απουσιάζει η συλλογική σύμβαση- ισχύει η πανελλαδική της ΓΣΕΕ, που ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ από τους εργοδότες. Τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών είναι  πεδίο συστηματικής φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής από αυτούς. Φυσικά, κανένας έλεγχος δεν υπάρχει, καθώς οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ είναι διαλυμένες (και αυτές… αναδιοργανώνονται αυτόν τον καιρό).
  • Η απλήρωτη εργασία είναι κανόνας: διόρθωμα, διαγωνίσματα, συναντήσεις, ενημερώσεις γονέων, ώρες επί ωρών όλα απλήρωτα!
  • Ένσημα δεν μπαίνουν ποτέ ολόκληρα ενώ το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού είμαστε άνεργοι. Με το νέο νόμο κινδυνεύει το επίδομα ανεργίας, ενώ για σύνταξη ούτε λόγος!
  • Ως εργαζόμενοι, και εμείς πέφτουμε θύμα των διατάξεων του Νόμου Χατζηδάκη, με κυρίαρχο τον περιορισμό της δυνατότητάς μας να αντιδράσουμε, καθώς περιορίζονται κατά πολύ τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
  • Να καταργήσουμε στην πράξη τη διάταξη για την κατάργηση των αργιών στα φροντιστήρια!
  • Να ανατρέψουμε τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη!

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση

sefk.gr / sefk@sefk.gr / 2103820537, 6932414994 / Λόντου 6, Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s