Όχι στη δίωξη των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για την υπογειοποίηση του Προαστιακού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ, Μεσολογγίου 5, 10681 Αθήνα

                                              τηλ. 210-3820537, 6938204777, 6974-439203,e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr, Αθήνα 22/4/2010

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 2 Μάη 2010

Όχι στη δίωξη των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για την Υπογειοποίηση του Προαστιακού.

Όλοι στα Δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 27 Μάη

 Την Πέμπτη 27 Μάη, παραπέμπονται σε δίκη, με την κατηγορία περί «παρακώλυσης συγκοινωνιών», 8 κάτοικοι των Αγ. Αναργύρων και του Μενιδίου για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για την υπογειοποίηση του προαστιακού.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατηγορούνται για συμμετοχή στη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής 27 Φλεβάρη 2005, που πραγματοποιήθηκε από τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο τείχος του αίσχους, γύρω από τις γραμμές του ΟΣΕ και με αίτημα την υπογειοποίηση του προαστιακού.

 Η δίωξη αυτή χαρακτηρίζεται από μεθόδευση και κατασκευή αστήρικτων κατηγοριών. Με τη δίκη αυτή, η κεντρική εξουσία, επιδιώκει αφενός να εκδικηθεί όλους όσοι «τόλμησαν» να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια ΟΣΕ, κατασκευαστικού κεφάλαιου και κυβέρνησης, που υποβάθμιζαν ακόμα παραπέρα την καθημερινή ζωή των κατοίκων των Δυτικών Συνοικιών. Αφετέρου να στείλει σαφές μήνυμα τρομοκράτησης ενάντια σε όποιον επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, αλλά και να διαμορφώσει κλίμα ηττοπάθειας και ματαιότητας των αγώνων.

 Το ΔΣ του ΣΕΦΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους μεταξύ των οποίων είναι ο Ανδρέας Βογιατζόγλου και η Βίκυ Βασιλάτου, ενεργά μέλη του ΣΕΦΚ, και ο Τάσος Ιωαννίδης, για πολλά χρόνια μέλος του σωματείου μας, και απαιτεί να σταματήσει η δικαστική ομηρία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  Οι αγώνες των κατοίκων του λεκανοπεδίου ενάντια στην υποβάθμιση της καθημερινής τους ζωής, που είναι αποτέλεσμα των επιλογών της  κυβέρνησης ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!

     Ο Πρόεδρος                                                     Η Γενική Γραμματέας

 Πέτρος Μαραφής                                                     Χριστόφορος Βλάχος

Ανακοίνωση των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων:

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Συμπαράσταση στους 7 συνδημότες μας

Στις 27 Μάη συνεχίζεται η δίκη των επτά κατοίκων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την πλήρη υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών σε όλον τους τον άξονα κι όχι μόνο σε ένα τμήμα του, στην περιοχή του κέντρου των Αγίων Αναργύρων.

Αυτοί που έπρεπε να δικάζονται είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που από κοινού σχεδίασαν, εγκαινίασαν, υλοποίησαν το έργο και αρνήθηκαν τη λύση της πλήρους υπογειοποίησης, οι Δήμαρχοι που στήριξαν τον τρόπο εκτέλεσης του έργου και η ΕΡΓΟΣΕ με τις ανάδοχες εταιρείες που το υλοποιούν.

Οι κάτοικοι των δήμων Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών δικάζονται γιατί αντιστάθηκαν σ' αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα και διεκδίκησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα για μια ανθρώπινη ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Στα πρόσωπά τους δικαζόμαστε όλοι εμείς που διεκδικούμε μια άλλη ποιότητα ζωής.
Απαιτούμε την πλήρη αθώωσή τους.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους επτά δικαζόμενους συμπολίτες μας με την παρουσία μας στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 27 Μάη 2010

Το ιστορικό της δίκης:

Υπογράφουμε συμπαραστεκόμενοι στο: http://www.petitiononline.com/giatous7/petition.html

 

Ανακοίνωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 8 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

 ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΡΓΟΣΕ – ΑΚΤΩΡ - ΔΗΜΟΙ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες,

ένα καλό έργο, πρέπει να έχει και «χάπι εντ» - αυτός είναι ο κανόνας που ακολουθεί κατά πώς φαίνεται, και το έργο του προαστιακού:

F                 μετά το κόψιμο 2.500 δέντρων, την καταστροφή αυτού του πνεύμονα πρασίνου πλάι στις γραμμές, καθώς και του πευκώνα,

F                 μετά από τα τείχη των 8 μέτρων και την οριστική διχοτόμηση του Δήμου,

F                 μετά το κυκλοφοριακό χάος που έχει προκληθεί, όπου η διάβαση της Ευβοίας και της Κ. Παλαμά είναι άσκηση για γερά νεύρα κάθε πρωί,

F                 μετά τον καθημερινό ανυπόφορο θόρυβο από τα έργα και τη σκόνη που εισπνέουμε, μαζί με τα καλώδια των 25.000 βολτ που πρόσφατα τοποθετήθηκαν,

F                 ήρθε η ώρα των δικαστηρίων. Όχι για αυτούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν το έργο του προαστιακού (οι δικές τους παρανομίες παραβλέπονται…). Αλλά για αυτούς που βγήκαν στους δρόμους να υπερασπιστούν το περιβάλλον. Για τους αγωνιστές της Επιτροπής Αγώνα για την πλήρη Υπογειοποίηση των γραμμών, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ποιοι επιχειρούν να τιμωρήσουν τη δράση της Επιτροπής Αγώνα; Προφανώς όσοι μπήκαν στο στόχαστρο των αγώνων μας: Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από κοινού σχεδίασαν, εγκαινίασαν, υλοποίησαν το έργο και αρνήθηκαν τη λύση της πλήρους υπογειοποίησης), Δήμαρχοι (στήριξαν τον τρόπο εκτέλεσης του έργου), ΕΡΓΟΣΕ και ανάδοχες εταιρείες. Και με ένα κατασκευασμένο και αστήριχτο κατηγορητήριο, έρχονται να ζητήσουν και τα ρέστα!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. Είμαστε εδώ, ο αγώνας μας συνεχίζεται. Η προκλητική αντιμετώπιση των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, το θάψιμο των προσδοκιών μας για μια καλύτερη ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, πρέπει να βρει απάντηση. Και η απάντηση βρίσκεται στο δυνάμωμα των αγώνων μας, την ενίσχυση της Επιτροπής Αγώνα! Καλούμε όλους τους αβόλευτους πολίτες, τους ανθρώπους που παλέψαμε μαζί, όλους όσους ονειρεύονται να ΖΟΥΝ, όχι να επιβιώνουν, να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ – ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για:

ü     Άμεση αποκατάσταση του πρασίνου γύρω από τις γραμμές.

ü     Μέτρα για την ηχορύπανση, περιορισμός των υπερυψηλών τάσεων.

ü     Άμεση ανακούφιση από το κυκλοφοριακό χάος με παρεμβάσεις (πεζοδρομήσεις – μονοδρομήσεις).

ü     Να παραχωρηθεί ο χώρος του ΟΣΕ – να φύγει το Αμαξοστάσιο και το 301, να φυτευτούν και να γίνουν χώρος αναψυχής και αθλητισμού.

ü     Ούτε ένα μέτρο σε μπετό- Όχι άλλη οικοδόμηση. Αύξηση των ελεύθερων χώρων.

ü     Όχι στην εμπορευματοποίηση – υποβάθμιση του Πάρκου. Να επεκταθεί το Πάρκο με κάθε ελεύθερη αδόμητη έκταση (πχ Υπ. Γεωργίας) με την οποία συνορεύει.

ü     Όχι στην καταπάτηση της κεντρικής πλατείας των Αγίων Αναργύρων – οι δημοτικοί χώροι στους δημότες και όχι στους ιδιώτες!

ü      Να αθωωθούν οι αγωνιστές – όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων μας!

Για όλους τους παραπάνω λόγους,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΩΝ

στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 8 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ