Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Στάση Εργασίας στην WIND, Τετάρτη  9/7, 2:00 – 5:00 μ.μ.

3 Ιούλη 2006
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ(ΣΕΦΚ),

Μέλος ΟΙΕΛΕ, Μεσολογγίου 5, 10681 Αθήνα,
τηλ. 210-3820537, 210-5238148, 6974-439203 fax:
210-5230819, e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

 Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στη WIND που εναντιώνονται:

Ø      στην κοροϊδία των αυξήσεων-ψίχουλα... Όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη. Όταν τα στελέχη απολαμβάνουν προκλητικούς μισθούς.

Ø      στον διωγμό της συνδικαλιστικής δράσης, στη δίωξη του συναδέλφου Μάλαμα, μέλους του ΔΣ του Σωματείου, από το στέλεχος της WIND Ζαφειράκο

Ø      στην εντατικοποίηση της εργασίας, στον εργοδοτικό δεσποτισμό: «κάντε υπερωρίες». «σ’ όποιον δεν αρέσει, φεύγει».

Ø      στις απολύσεις με πρόσχημα τις κατασκευασμένες «χαμηλές αποδόσεις».

 Ø      στο να ρυθμίζονται με διατάγματα της τελευταίας στιγμής οι άδειες των εργαζομένων

O ΣΕΦΚ θα στηρίξει με κάθε μορφή πάλης τον αγώνα του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων ΤΙΜ HELLAS (WIND) και τις διεκδικήσεις του:

 1. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με βάση τα αιτήματα του Σωματείου. Καμία καθυστέρηση – κωλυσιεργία από την WIND στις διαδικασίες του ΟΜΕΔ.

2. Η διοίκηση της WIND να πάρει εγγράφως θέση για την μήνυση του κ. Ζαφειράκου ενάντια στον συνάδελφο Μάλαμα.

 3. Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις σε όλα τα τμήματα. Να μειωθούν οι ώρες των υπερωριών.

 4. Όχι στις αυθαίρετες αποφάσεις για τον προγραμματισμό των αδειών. Να γίνει νέος προγραμματισμός με κοινά κριτήρια για όλα τα τμήματα, μετά από συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων και συνάντηση του Σωματείου με την εταιρεία.

για το ΔΣ του ΣΕΦΚ

      Ο πρόεδρος                                                            Ο γραμματέας

Σταμάτης Κρητικός                                                    Παναγιώτης Σωτήρης

16/01/2009: Έληξε νικηφόρα η δικαστική δίωξη ενάντια στο συνδικαλιστή της WIND Στέφανου Μάλαμα με απόσυρση της μήνυσης. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Σήμερα το πρωί, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, η δίωξη ενάντια στο συνδικαλιστή εργαζόμενο της WIND Στέφανο Μάλαμα έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο μηνυτής του, (πρώην) προϊστάμεντος τμήματος της WIND, Ζαφειράκος, απέσυρε τη μήνυση και απολογήθηκε δημοσιώς. Σημειώνεται ότι προηγουμένως είχε ήδη "παραιτηθεί" -κατά τα λεγόμενα του- από την WIND, σε μια κίνηση προφανώς απεμπλοκής της εταιρίας από μια αδιέξοδη δικαστική δίωξη βασισμένη σε καταφανή ψέμματα και συκοφαντίες.
Ο Στέφανος Μάλαμας είχε και τη συμπαράσταση δεκάδων μελών του Σωματείου και αλληλέγγυων από τις επιτροπές συμπαράστασης.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!