Να απελευθερωθεί τώρα ο Κώστας Σακκάς

Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 4/12/10. Μετά τη σύλληψή του στήνεται  μηχανισμός κατασκευής συμπληρωματικών διώξεων ώστε να παρατείνεται διαδοχικά η κράτησή του και ενώ στις αρχές Ιουνίου φτάνει το μέγιστο όριο προφυλάκισης που προβλέπει ο νόμος, με μια πραξικοπηματική απόφαση, το κράτος αρνείται την αποφυλάκισή του.

Από τις 4/6/13 βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή του και πλέον κινδυνεύει σοβαρά η ίδια του η ζωή.

O Κώστας Σακκάς κρατείται παράνομα τα τελευταία 2,5 χρόνια στα μπουντρούμια του αυτοαποκαλούμενου σωφρονιστικού συστήματος και παίζει κορώνα – γράμματα την ίδια του τη ζωή ως τελευταίο όπλο υπεράσπισης της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς του. Δηλώνει ότι διώκεται λόγω της πολιτικής του ιδεολογίας και υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο λόγος που το κράτος αποζητά την κοινωνική ή και τη φυσική του ακόμα εξόντωση.

Η επιβεβαίωση του φρονηματικού χαρακτήρα της δίωξης έρχεται και από επίσημα καθεστωτικά χείλη που του αποδίδουν το “αδίκημα” της αναρχίας (!).

Οι εργαζόμενοι και όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που λεηλατούνται οι ζωές  τους  και τα εργασιακά τους δικαιώματα  βάναυσα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με  το σκηνικό του σύγχρονου ολοκληρωτισμού του κράτους που στήνεται εις βάρος τους.

Οι νόμοι για  απαγόρευση των διαδηλώσεων, η κήρυξη των απεργιών ως καταχρηστικών, οι επιστρατεύσεις απεργών, η διάλυση σχολείων, νοσοκομείων και κάθε κοινωνικού αγαθού, οι εισβολές σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα φασιστικά πογκρόμ, η στρατιωτικού τύπου κατοχή ολόκληρων περιοχών όπως η Ιερισσός,  οι διώξεις και οι προφυλακίσεις αντιστεκόμενων ανθρώπων, οι απαγωγές αγωνιστών και η παράδοσή τους στους δήμιούς τους, φανερώνει το μέγεθος της επίθεσης του κεφαλαίου, του κράτους και των πολιτικών εκφραστών τους, απέναντι στην  κοινωνία καθώς και σε όποιον αντιστέκεται.

Το “μαύρο” λοιπόν δεν είναι μόνο στις οθόνες, είναι εδώ, έχει πέσει πάνω στις ζωές μας και μας αφορά όλους. Και ο μόνος δρόμος για να μπει φραγμός είναι ο  αγώνας και η αλληλεγγύη των “από κάτω”.

Τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα και οι συλλογικότητες γειτονιάς που μαζευτήκαμε τη Δευτέρα 8 Ιούλη για τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης στους συναδέλφους που απολύθηκαν από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη  στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά  και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του. 

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους συναδέλφους που απολύθηκαν από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»