ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΙ 3 συναδελφΟΙ αΠΟ τα φροντιστηρια ΄΄ενεκα παιδειασ΄΄

15 Ιούλη: Δεκάδες εργαζόμενοι στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας. Οι 3 εργαζόμενοι επαναπροσλήφθηκαν.

...................................................................................

Το χρονικό του αγώνα:

 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ


Στην αρχή της χρονιάς που μας πέρασε στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα σταματούσε την τακτική καταβολή των δεδουλευμένων και θα κατέβαλλε μισθούς, δώρα και επιδόματα με μεγάλες καθυστερήσεις.
Απέναντι στην κίνηση αυτή 23 εργαζόμενοι από 3 παραρτήματα μέσα από συνελεύσεις που πραγματοποίησαν πίεσαν την εργοδοσία με αποτέλεσμα να πληρώνονται κανονικά το μισθό τους και να καταβάλλονται τα δώρα που δικαιούνται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου. Ακόμα απέσπασαν οι εργαζόμενοι την υπόσχεση της εργοδοσίας ότι δεν θα υπήρχαν απολύσεις την επόμενη χρονιά.
Όμως με τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των συναδέλφων, η εργοδοσία ανακοίνωσε σε 7 από τους εργαζομένους που συμμετείχαν στις συνελεύσεις ότι δεν θα τους επαναπροσλάβει την επόμενη χρονιά, ενώ σε όσους μένουν ανακοίνωσε μείωση ωρομισθίου 10% και κατάργηση των δώρων και επιδομάτων, ως προϋπόθεση για να επαναπροσληφθούν.
Ήδη οι πρώτες κινητοποιήσεις στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» έχουν φέρει αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι των «Ένεκα Παιδείας» μαζί με το σωματείο μας και την Επιτροπή Αλληλεγγύης, που απαρτίζεται από δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τοπικές κινήματα πόλης, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Αγ.Δημητρίου, Γλυφάδας, επέβαλαν στην εργοδοσία να δεσμευτεί ότι δε θα παραβεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου, αλλά και να επαναπροσλάβει τους 4 από τους 7 απολυμένους συναδέλφους.
Οι εργοδότες, ωστόσο, εμμένουν στις εκδικητικές- συνδικαλιστικές απολύσεις 3 εργαζομένων.

Ο ΣΕΦΚ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλούν αύριο, Παρασκευή 15 Ιούλη, στις 12:30 σε μαζική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40).

 

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων που απολύθηκαν εκδικητικά για τη συνδικαλιστική τους δράση. Ο αγώνας των συναδέλφων μας, τη στιγμή που η ένωση των εργοδοτών προσπαθεί να καταργήσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου μας, τη στιγμή που η «χούντα» της κυβέρνησης και της τρόικας λεηλατεί ό,τι έχει απομείνει από το εισόδημα και το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και τη ζωή, είναι αγώνας όλων μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

 

....................

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΄΄ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ΄΄

 

Αθήνα 13 Ιουλίου 2011

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα μας για την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων μας Διονύση Αμπάτη (χημικού), Κωστή Βασίλογλου (μαθηματικού) και Γιάννας Τσαγκουρνού (φιλολόγου), που απολύθηκαν εκδικητικά από την εργοδοσία της επιχείρησης, εξαιτίας του πρωταγωνιστικού τους ρόλου στη συλλογική διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και στην αποτελεσματική πίεση που ασκήσαμε στην εργοδοσία να εφαρμόσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου και την εργατική νομοθεσία την προηγούμενη χρονιά, ανακοινώνουμε τα εξής:

1.      Θεωρούμε εμπαιγμό τη στάση των ιδιοκτητών της επιχείρησης, όπου μετά από τρεις συναντήσεις με τους απολυμένους στις οποίες οι επιχειρηματίες ζήτησαν και οι απολυμένοι συνάδελφοί μας δέχτηκαν να συμμετέχουν, υποτίθεται για να βρεθεί λύση, συνέχισαν να έχουν την ίδια αδιάλλακτη στάση. Στην δεύτερη μάλιστα από αυτές (4 Ιουλίου), παραδέχτηκαν οι ίδιοι ευθαρσώς ότι οι αιτιολογίες που πρόβαλλαν όλο το προηγούμενο διάστημα για τις απολύσεις ήταν απαράδεκτες και ότι ο πραγματικός λόγος της εμμονής τους στις απολύσεις είναι ότι αποτελεί γι’ αυτούς ζήτημα ΄΄ανδρικής τιμής΄΄. Στην τρίτη συνάντηση που έγινε σήμερα (13 Ιουλίου), οι απολυμένοι συνάδελφοι δήλωσαν στους ιδιοκτήτες ότι δεν είχαν ποτέ και ούτε έχουν καμία προσωπική αντιπαράθεση μαζί τους και άρα δεν δικαιολογούνται αυτοί να προφασίζονται θέματα τιμής.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι πραγματικός λόγος των απολύσεων είναι ότι η εργοδοσία δεν θέλει στην επιχείρησή της συγκροτημένους επιστήμονες-εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους μαζί με τους συναδέλφους τους. Αυτό είναι σίγουρα ζήτημα τιμής για τους εργοδότες. Μόνο που αυτή η τιμή έχει να κάνει με τα οικονομικά τους συμφέροντα και όχι με την ηθική τους υπόσταση.

2.      Την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, η εργοδοσία απέστειλε επιστολή προς τους γονείς των μαθητών, υπογεγραμμένη από τους δύο κύριους μετόχους της. Σε αυτήν έγινε προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο αγώνας που δίνουμε για την ανάκληση των απολύσεων, μέσα από ψεύδη και προσβλητικές επιθέσεις κατά των συναδέλφων και του ΄΄συνδικαλιστικού τους φορέα΄΄.

Ο ΄΄συνδικαλιστικός φορέας΄΄ που επαναλαμβάνουν στην επιστολή χωρίς να τον κατονομάζουν – σαν να μην τον γνωρίζουν – είναι ο ΣΕΦΚ (Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών) και η αλήθεια είναι ότι τον γνωρίζουν πολύ καλά. Πριν από μερικά χρόνια και μετά από καταγγελία συναδέλφων, που εργάζονταν τότε στην επιχείρηση, στον ΣΕΦΚ, ότι υποχρεώνονταν παράνομα να δουλεύουν 60λεπτο (η ΣΣΕ ορίζει ότι η διδακτική ώρα είναι 45λεπτη), πλήρωσαν αρκετά χρήματα σε αυτούς τους συναδέλφους ως αποζημίωση. Από εκείνη την χρονιά η επιχείρηση δεν ξαναεφάρμοσε το 60λεπτο. Ο ΣΕΦΚ είναι ένα από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του ιδιωτικού τομέα που δεν έχει πάτρωνες, δεν στηρίζεται από κόμματα, δεν έχει ΄΄χορηγούς΄΄. Στηρίζεται οικονομικά, και κυρίως συνδικαλιστικά, στα μέλη του, τους καθηγητές στα φροντιστήρια και αγωνίζεται μαζί τους, για να μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπή δουλειά και ζωή. Χωρίς το Σωματείο μας ο χώρος των φροντιστηρίων θα ήταν ΄΄εργασιακή ζούγκλα΄΄ όπου οι εργοδότες θα αυθαιρετούσαν ανενόχλητοι, θα καταστρατηγούσαν την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς να μπορεί να τους ελέγξει κανείς. Μήπως αυτό θέλουν οι εργοδότες, όχι μόνο στα φροντιστήρια αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς κλάδους; Nα μην υπάρχουν αγωνιστικά σωματεία; Να μην υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας; Να μην υπάρχει συλλογική διεκδίκηση; Σε μια τέτοια εφιαλτική κοινωνία (που δυστυχώς σήμερα κοντεύει να γίνει πραγματική) η ΄΄εργασιακή κόλαση΄΄ για μας τους εργαζόμενους θα ήταν πράγματι ΄΄κερδοφόρος παράδεισος΄΄ για τους εργοδότες. Θα αγωνιστούμε για να μην φτάσουμε ποτέ σε αυτήν τη ζοφερή κατάσταση.

3.      Ο αγώνας των απολυμένων συναδέλφων μας για επαναπρόσληψη είναι ένας δίκαιος αγώνας και θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί τους. Είναι ένας αγώνας που χαρακτηρίζεται από την Αλήθεια, την Αξιοπρέπεια και την Αλληλεγγύη. Ίσως αυτές οι λέξεις να είναι άγνωστες σε κάποιους, εμείς όμως θέλουμε να τις διδάξουμε στους μαθητές μας. Θα είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για τη ζωή τους.

 

Όλοι την Παρασκευή 15/7 στις 12.30μμ στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) όπου θα γίνει η τριμερής συνάντηση υπουργείου-εργοδοσίας-απολυμένων συναδέλφων

 

........................................................................

 

 13/7 5-9μμ: συγκέντρωση έξω από το φροντιστήριο στη Δάφνη.

 

4 Ιούλη: συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Ένεκα Παιδείας στη Γλυφάδα, Ζέππου 15. Κατα τη διάρκεια της κινητοποίησης εμφανίστηκε άτομο, το οποίο φέρει το όνομα Παρασκευάς και είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου, όπου βρίσκεται το φροντιστήριο και ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που δηλώνοντας ψευδώς ότι είναι ο ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων Α. Μπαντέλης, απείλησε τον πρόεδρο και μία ακόμα συνάδελφο του ΣΕΦΚ σε αφισοκόλληση έξω από το φροντιστήριο της Γλυφάδας ότι "θα ψάχνουν να βρουν τα κεφάλια τους". Την ίδια προκλητική στάση είχε και σήμερα.

................................................


Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Στην αρχή της χρονιάς που μας πέρασε στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα σταματούσε την τακτική καταβολή των δεδουλευμένων και θα κατέβαλλε μισθούς, δώρα και επιδόματα με μεγάλες καθυστερήσεις.

Απέναντι στην κίνηση αυτή 23 εργαζόμενοι από 3 παραρτήματα μέσα από συνελεύσεις που πραγματοποίησαν πίεσαν την εργοδοσία με αποτέλεσμα να πληρώνονται κανονικά το μισθό τους και να καταβάλλονται τα δώρα που δικαιούνται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου. Ακόμα απέσπασαν οι εργαζόμενοι την υπόσχεση της εργοδοσίας ότι δεν θα υπήρχαν απολύσεις την επόμενη χρονιά.

Όμως με τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των συναδέλφων, η εργοδοσία ανακοίνωσε σε 7 από τους εργαζομένους που συμμετείχαν στις συνελεύσεις ότι δεν θα τους επαναπροσλάβει την επόμενη χρονιά, ενώ σε όσους μένουν ανακοίνωσε μείωση ωρομισθίου 10% και κατάργηση των δώρων και επιδομάτων, ως προϋπόθεση για να επαναπροσληφθούν.

Ήδη οι πρώτες κινητοποιήσεις στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» έχουν φέρει αποτέλεσμα. Η συνέλευση των εργαζομένων στα «Ένεκα Παιδείας» μαζί με το σωματείο μας και την Επιτροπή Αλληλεγγύης, που απαρτίζεται από δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τοπικές κινήσεις, επέβαλαν στην εργοδοσία να δεσμευτεί ότι δε θα παραβεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου, αλλά και να επαναπροσλάβει τους 4 από τους 7 απολυμένους συναδέλφους.

Οι εργοδότες, ωστόσο, εμμένουν στις εκδικητικές- συνδικαλιστικές απολύσεις 3 εργαζομένων. Η εργοδοσία μάλιστα των φροντιστηρίων έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον πρόεδρο και μία ακόμα συνάδελφο του ΣΕΦΚ σε αφισοκόλληση έξω από το φροντιστήριο της Γλυφάδας ότι "θα ψάχνουν να βρουν τα κεφάλια τους".

Ο ΣΕΦΚ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλούν αύριο, Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 8 το πρωί σε μαζική κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο «Ένεκα Παιδείας» της Γλυφάδας (Ζέππου 15).


Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων που απολύθηκαν εκδικητικά για τη συνδικαλιστική τους δράση. Ο αγώνας των συναδέλφων μας, τη στιγμή που η ένωση των εργοδοτών προσπαθεί να καταργήσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου μας, τη στιγμή που η «χούντα» της κυβέρνησης και της τρόικας λεηλατεί ό,τι έχει απομείνει από το εισόδημα και το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και τη ζωή, είναι αγώνας όλων μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

 

 

Τρίτη 28/6, 8.00πμ: κινητοποίηση έξω από τα φροντιστήρια και συμμετοχή 60% στην απεργία των συναδέλφων.

 

Δευτέρα 27/6 8.00πμ: στην κινητοποίηση έξω από το "Ένεκα Παιδείας" στη Δάφνη ΄συνάδελφοι εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους και απαίτησαν εδώ και τώρα να ανακληθούν οι απολύσεις.

 

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

από τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

 

Μέχρι σήμερα η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και η μαζικότητα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας επέβαλε την υποχώρηση της διεύθυνσης των φροντιστηρίων «ένεκα παιδείας» που ανανέωσε τις συμβάσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, εγγράφως δεσμεύτηκε για την εν νέου ανανέωση τους τη χειμερινή περίοδο και επαναπροσέλαβε έναν από τους 4 απολυμένους συναδέλφους.

Δηλώνουμε αμετακίνητοι στη απαίτηση μας να προσληφθούν και οι τρεις συνάδελφοι μας που απολύθηκαν για συνδικαλιστική δράση. Έτσι, καλούμε στις επόμενες δράσεις της επιτροπής αλληλεγγύης:

1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Πέμπτη  23/6 στις 8.00πμ έξω από  τα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ:  Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 ΚΑΙ ΚΑΤΩΝΟΣ 13

2. Ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής Αλληλεγγύης με σωματεία, εργατικές συλλογικότητες συσπειρώσεις και κινήσεις για τη διεύρυνση του αγώνα, τη Παρασκευή 24/6 στις 6.00μμ στα γραφεία του ΣΕΦΚ στα Εξάρχεια: Λόντου 6 και Μεσολογγίου.

3.  Μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στη λαϊκή αγορά Ηλιούπολης. Συγκέντρωση στο super market Κοκώσης: Φιλίας Λαών & Γλαδστώνος 5, Σάββατο 11.00 πμ

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και απαιτούμε :

 

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις για συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων από τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»Δευτέρα 20/6, 8.00πμ
: κινητοποίηση στα φροντιστήρια "Ένεκα Παιδείας"
α.πΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 ΚΑΙ κΑΤΩΝΟς 13
Τετάρτη 22/6 στις 7.00μμ: συνέλευση απολογισμού και οργάνωσης του αγώνα στο δημαρχείο Ηλιούπολης.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης:

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

Μαζική ήταν η παράσταση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας της επιτροπής αλληλεγγύης την Πέμπτη 16/6 έξω από τα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της επιτροπής και απέκλεισε στην κυριολεξία τα φροντιστήρια του ομίλου σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο.

Με πανό, προκηρύξεις, τρικάκια και συνθήματα ενημέρωσε το λαό των περιοχών αυτών για τις άδικες, εκδικητικές για συνδικαλιστική δράση απολύσεις 4 εργαζομένων (ένας είναι και εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ του ΣΕΦΚ) από τα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαν διεκδικήσει από κοινού και αποτελεσματικά με τους συναδέλφους τους τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Λίγες ώρες πριν η διεύθυνση των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ είχε στείλει εξώδικα και απειλούσε εργαζομένους που συμπαρίστανται με πρωτοφανή αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα στους απολυμένους συναδέλφους τους να εμφανιστούν εντός 24 ωρών για να παραλάβουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι αυτοί κατήγγειλαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πως τα εξώδικα στάλθηκαν για να εκβιαστούν να αποσύρουν την συμπαράσταση τους, αφού οι ίδιοι είχαν επικοινωνήσει με τη διεύθυνση των φροντιστηρίων και δεν είχαν πάρει απάντηση για το αν και πόσες ώρες θα δουλέψουν το καλοκαίρι.
Η κίνηση αυτή εξόργισε τους εργαζομένους που μαζί με μέλη της διοίκησης του ΣΕΦΚ και αντιπροσώπους της Επιτροπής Αλληλεγγύης επέβαλαν συνάντηση με τη διεύθυνση των φροντιστηρίων όπου έθεσαν το ζήτημα των απολύσεων των 4 εργαζομένων και των εξωδίκων. Απαίτησαν να ανακληθούν οι απολύσεις και να υπογραφούν επιτόπου οι συμβάσεις για την πρόσληψη τους στο καλοκαιρινό πρόγραμμα μαθημάτων. Απαιτήθηκε έγγραφη δέσμευση για τον αριθμό των ωρών τους τη καλοκαιρινή περίοδο καθώς και για την ανανέωση των συμβάσεων τη χειμερινή περίοδο όλων των εργαζομένων που διεκδίκησαν στη διάρκεια της χρονιάς τα δικαιώματά τους.

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και η μαζικότητα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας επέβαλε την υποχώρηση της διεύθυνσης των φροντιστηρίων που αποδέχτηκε τα αιτήματά μας για τις συμβάσεις. Επίσης, επαναπροσέλαβε έναν από τους 4 απολυμένους συναδέλφους.
Η εξέλιξη αυτή είναι μεγάλη νίκη των εργαζομένων στα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που με όπλο τη συλλογική τους δράση δεν αφήνουν περιθώρια στην εργοδοσία να τους διασπάσει και να επιβάλει τις επιλογές της. Είναι και ένα μάθημα για το πώς η αλληλεγγύη και η έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα ενισχύει και δίνει κουράγιο στους εργαζομένους αλλά και δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις στους μαύρους καιρούς των μνημονίων.

Δηλώνουμε πως είμαστε στη μέση του δρόμου αυτού του δίκαιου αγώνα και πως δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν προσληφθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Έτσι, καλούμε στις επόμενες δράσεις της επιτροπής αλληλεγγύης:
1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 20/6 στις 8.00πμ έξω από τα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 ΚΑΙ ΚΑΤΩΝΟΣ 13
2. Συνέλευση απολογισμού και οργάνωσης του αγώνα την Τετάρτη 22/6 στις 7.00μμ στο δημαρχείο Ηλιούπολης.

Απαιτούμε :

Να ανακληθούν τώρα οι συνδικαλιστικές απολύσεις των συναδέλφων από τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»16/6:
η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι επαναπροσλαμβάνει 1 από τους 4 απολυμένους, μετά την κινητοποίηση έξω από  τα φροντιστήρια "Ένεκα Παιδείας" στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ:  και στον αγ.  δημητριο, που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων από την αλυσίδα φροντιστηρίων "Ένεκα Παιδείας",  
στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: και στον αγ.  δημητριο.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Της Επιτροπής Αλληλεγγύης

 

Τις προηγούμενες μέρες η Διεύθυνση των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ προχώρησε σε απολύσεις με ασαφείς και αβάσιμες δικαιολογίες 4 εργαζομένων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαν διεκδικήσει από κοινού και αποτελεσματικά με τους συναδέλφους τους τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ένας μάλιστα από τους απολυμένους είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ του ΣΕΦΚ.

Tην Τρίτη 14/06/2011 συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης για την επαναπρόσληψη των 4 απολυμένων μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης. Στην Σύσκεψη συμμετείχαν και εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΕΕΔΙΠ ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ) καθώς και από τις τοπικές ΕΛΜΕ.

Η Επιτροπή αυτή μέχρι στιγμής αποτελείται από:

 

ΣΕΦΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΄΄ΧΑΡΑΥΓΗ΄΄ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ   ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΡΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΥΡΩΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ • ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΒΥΡΩΝΑΣ» ΣΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ (ΕΝ.ΠΡΩ.)

 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί σε κινητοποίηση έξω από  τα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας»

 την Πέμπτη 16/6 στις 6.00μμ

   στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ:  Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 ΚΑΙ ΚΑΤΩΝΟΣ 13 και  στον ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ: Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 283

Διεκδικούμε :

Να ανακληθούν τώρα οι συνδικαλιστικές απολύσεις των 4 συναδέλφων από τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»14/6: μετά από μαζική σύσκεψη στο δημαρχείο της Ηλιούπολης πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, κινήματα πόλης: Ηλιούπολης, Αγ.Δημητρίου, Υμηττού, δημιουργούν την Επιτροπή Αλληλεγγύη για την επαναπρόσληψη των 4 απολυμένων από την αλυσίδα φροντιστηρίων «Ένεκα Παιδείας»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας»

 

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς (Νοέμβρης 2010) η εργοδοσία των Φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα της έδινε την ευκαιρία για μεγαλύτερη κερδοφορία, θεωρώντας ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί με τον πιο αποδοτικό τρόπο την πολιτική και κοινωνική συγκυρία της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου.

Συνεχίζοντας την τακτική που είχε ξεκινήσει από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, να καθυστερεί δηλαδή τη μηνιαία μισθοδοσία και την καταβολή δώρων και επιδομάτων (σε κάποιους συναδέλφους ακόμα και για δύο μήνες), άρχισε να καλεί τους συναδέλφους σε συναντήσεις. Εκεί ανακοίνωνε την αυθαίρετη απόφασή της ότι ως προς τη μισθοδοσία θα κατέβαλε ένα αδιευκρίνιστο ποσό έναντι, μέχρι την 10η  μέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της εργασίας και το υπόλοιπο θα το κατέβαλε στο τέλος του ίδιου μήνα, παραβαίνοντας έτσι τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου που προβλέπει ρητά την καταβολή όλου του ποσού των δεδουλευμένων αποδοχών μέχρι την 5η  μέρα του επόμενου μήνα από αυτόν που δούλεψαν οι εργαζόμενοι.

Στις ίδιες συναντήσεις ανακοινωνόταν στους εργαζομένους η επίσης αυθαίρετη απόφαση της εργοδοσίας ότι το δώρο των Χριστουγέννων θα τους δοθεί «σπαστά», ένα μέρος μέχρι την 23η Δεκέμβρη και το υπόλοιπο ίσως και το καλοκαίρι, ενώ για το επίδομα αδείας, αφέθηκε να εννοηθεί ότι ίσως δεν θα δοθεί και καθόλου.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αδικαιολόγητη μείωση ωρών σε πολλούς συναδέλφους, ακόμα και πάνω από το 20% που προβλέπεται από την ΣΣΕ, που δεν έγινε καν εξαιτίας της αντικειμενικής μείωσης ωρών στα γνωστικά τους αντικείμενα, αλλά, όπως μάθαμε αργότερα, λόγω της κρυφής και αντιδεοντολογικής πρόσληψης νέων εργαζομένων στα ίδια γνωστικά αντικείμενα από την επιχείρηση.

Ο σχεδιασμός της εργοδοσίας αποκαλύφτηκε και από το γεγονός ότι στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων προτάθηκε σε κάποιους εργαζομένους, εν είδει ανταλλάγματος για την συναίνεσή τους στα «έκτακτα μέτρα» που αποφάσισε μονομερώς και αυθαίρετα να επιβάλει η εργοδοσία, να συγκροτήσουν έναν «σκληρό πυρήνα» καθηγητών με πλήρες ωράριο (20 με 25 ώρες την εβδομάδα) για του χρόνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνουν απολύσεις (μη ανανεώσεις συμβάσεων) σε όσους συναδέλφους δεν υποκύψουν στις πιέσεις για παράβαση της ΣΣΕ.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι στα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» οργάνωσαν Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες αποφάσισαν να αντισταθούν στην επίθεση της εργοδοσίας και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και την ΣΣΕ. Απέστειλαν γραπτώς (10/12/2010) την αντίθεσή τους (υπογεγραμμένη από 23 εργαζομένους) στα «έκτακτα μέτρα» και απαίτησαν από τη Διεύθυνση να συναντηθεί μαζί τους, για να δοθούν εξηγήσεις. Σε αυτήν τη συνάντηση (23/12/2011) η εργοδοσία θορυβημένη από τη μαζικότητα της κίνησης αυτής των εργαζομένων, αλλά και από την αποφασιστικότητά τους, αναγκάστηκε να ανακαλέσει τα έκτακτα μέτρα και να αρχίσει να καταβάλλει κανονικά τους μισθούς και το Δώρο Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι ως ένδειξη καλής θέλησης, δέχτηκαν να πληρωθούν τον μισθό του Δεκέμβρη σε 4 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Στην ίδια συνάντηση μάλιστα ο Διευθυντής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης υποσχέθηκε ότι δεν θα γίνουν εκδικητικές απολύσεις.

Σε όλο το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι συνέχισαν να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, ενώ η εργοδοσία προσπάθησε με διάφορους τρόπους να διαλύσει το μέτωπο των συναδέλφων, με κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί τους, ώστε να αποσυρθούν οι υπογραφές τους από τα κείμενα διεκδίκησης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εκδικητική της στάση στο τέλος της χρονιάς.

Έτσι, στην περίοδο του Ιουνίου 2011, κατά την οποία γίνονται συνήθως στα φροντιστήρια Μ.Ε οι συναντήσεις των εργαζομένων με την εργοδοσία για την ανανέωση των Συμβάσεων Εργασίας, ανακοινώθηκαν οι απολύσεις 5 εργαζομένων από αυτούς που διεκδίκησαν, με ασαφείς και έωλες δικαιολογίες, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους ανακοινώθηκε η πρωτοφανής και παράνομη απόφαση της εργοδοσίας ότι προϋπόθεση ανανέωσης των συμβάσεών τους είναι να συμφωνήσουν σε μείωση 10% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους και ουσιαστική κατάργηση Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και επιδομάτων αδείας και αποζημίωσης αδείας που προβλέπονται από τη ΣΣΕ και την εργατική νομοθεσία.

Η νέα Γ.Σ των εργαζομένων (8/6/2011) με ομόφωνη απόφασή της που υπογράφεται από 18 συναδέλφους καλεί με νέο έγγραφό της την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις θεωρώντας τες εκδικητικές και αποτέλεσμα συνδικαλιστικής δράσης, όπως επίσης και να ανακαλέσει την εκβιαστική πρόταση για συναίνεση των εργαζομένων στην κατάργηση της ΣΣΕ.

Την Πέμπτη 9/6 και Παρασκευή 10/6 δύο ακόμα συνάδελφοι που αρνούνται να δεχτούν την παράβαση της ΣΣΕ και τις εκδικητικές απολύσεις των 5 συναδέλφων τους απολύονται και αυτοί με συνοπτικές διαδικασίες.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το απόγευμα της Παρασκευής 10/6, η Συνέλευση Εργαζομένων στο  ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ μαζί με το Σύλλογο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) οργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Ηλιούπολης των ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ όπου περίπου 70 συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία, την τοπική ΕΛΜΕ, την ΟΙΕΛΕ, το ΕΚΑ, αλλά και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι-άνεργοι και μέλη τοπικών κινημάτων πόλης, απαιτούν από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις και την παράβαση της ΣΣΕ του κλάδου.

Εκείνη την ώρα η εργοδοσία, κάτω από την πίεση της αλληλεγγύης των συναδέλφων παίρνει πίσω 3 από τις απολύσεις και δεσμεύεται να τηρήσει τη ΣΣΕ, αλλά αρνείται πεισματικά να ανακαλέσει τις απολύσεις των υπόλοιπων 4 συναδέλφων που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όλη την προηγούμενη χρονιά. Ένας μάλιστα από τους απολυμένους είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ του ΣΕΦΚ.

Η Συνέλευση των εργαζομένων της επιχείρησης «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» καλεί σωματεία και ομοσπονδίες του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος, τοπικές κινήσεις πόλης, όλους τους εργαζομένους και τους ανέργους, που πιστεύουν ότι η διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων δεν μπορεί και δεν πρέπει να διώκεται με απολύσεις, να δείξουν ότι η δύναμη της αλληλεγγύης είναι το μεγάλο μας όπλο ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

 

Καλούμε την ΤΡΙΤΗ 14 Ιούνη στις 7.00μμ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, κινήματα πόλης για τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης για την επαναπρόσληψη των 4 απολυμένων από την αλυσίδα φροντιστηρίων «Ένεκα Παιδείας»

 

Να ανακληΘΟΥΝ τωρα ΟΙ συνδικαλιστικΕΣ απολυσεΙΣ των 4 συναδελφων από τα φροντιστηρια ΄΄ενεκα παιδειασ΄΄

 

Η αλληλεγγυη ειναι το οπλο μας

 

Κανεις εργαζομενος δεν θα αγωνιζεται μονοσ

 

  

 

σας κΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΕΙΛ ΚΑΙ ΦΑΧ στΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ:

 

 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ:  α.πΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 ΚΑΙ κΑΤΩΝΟς 13,

τηλ./Φαχ 210-9706888, email  ilioupoli@enekapaideias.gr

 

αγ. δημητριοσ :    λ. βουλιαγμενησ 283  

τηλ./Φαχ 210 9737773,  email  dafni@enekapaideias.gr

 

αλιμοσ :  θεομητοροσ 60

τηλ./Φαχ 210 9859810  email  alimos@enekapaideias.gr

 

αΝΩ γΛΥΦΑΔΑ:   Γουναρη 197, τηλ./Φαχ 210-9643433.

 

 

γΛΥΦΑΔΑ:  ζΕΠΠΟΥ 15,   τηλ./Φαχ 210-9639338

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗς στους 4 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥς ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ απο ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΄΄ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ΄΄

 

τΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ......................... ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Μέσης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Μ.Ε) ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ από ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Μ.Ε. ΄΄ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ΄΄ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕ τηΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥς ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥς ΤΟΥς τΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗς ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ τις ΑΠΟΛΥΣΕΙς και να επαναπροσλαβει τους συναδελφους ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι οι απολυσεις ειναι ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕς ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ  Η  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  Τους

 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

Ψηφίσματα αλληλεγγύης:

 

Ο.Λ.Μ.Ε.

 

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΈΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

 

  

            Η Γ.Σ. του 15ου Συνεδρίου εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα για επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (Μ.Ε.) που απολύθηκαν από την επιχείρηση φροντιστηρίων Μ.Ε. «Ένεκα Παιδείας» επειδή πρωταγωνίστησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συγκρούστηκαν με την επιχείρηση, υπερασπιζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους τη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου.

 

            Καλούμε τη Διεύθυνση της επιχείρησης να ανακαλέσει τις απολύσεις και να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους γιατί θεωρούμε ότι, οι απολύσεις είναι εκδικητικές και έγιναν για να τιμωρηθεί η συνδικαλιστική δράση τους.

 

 

                                     Από το Προεδρείο του 15ου Συνεδρίου

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗς στους 4 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ απο ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΄΄ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ΄΄

 

τΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ  ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Μέσης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Μ.Ε) ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ από ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Μ.Ε. ΄΄ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ΄΄ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥς τΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και να επαναπροσλαβει τους συναδελφους ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι οι απολυσεις ειναι ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ  Η  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  Τους

 

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χίου

    Ο Πρόεδρος        Ο Γ. Γραμματέας                                             

         Σταύρος Σταυρινούδης     Καραβασίλης Σταύρος

                                                                     

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

 

Αθήνα 14/6/2011

 

Ψήφισμα αλληλεγγύης

στους 4 απολυμένους καθηγητές

από τ« Φροντιστήρια "Ένεκα Παιδείας"

 

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον εκπαιδευτικό οργανισμό "Ένεκα Παιδείας" για την επαναπρόσληψη των τεσσάρων συναδέλφων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που απολύθηκαν επειδή συμμετείχαν στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και ήρθαν σε αντίθεση με την ανωτέρω επιχείρηση, υπερασπιζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, τη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου, αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε εργαζομένου.

Η επιθυμία μας είναι, η διεύθυνση της επιχείρησης, να ανακαλέσει τις απολύσεις και να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους, γιατί θεωρούμε ότι οι απολύσεις είναι αντιδεοντολογικές και δεν συνάδουν το εκπαιδευτικό πλαίσιο που πρέπει να υπηρετεί ένας τέτοιος οργανισμός.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

 

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Αγγελόπουλος

Καθηγητής ΕΚΠΑ

      

Αρ. Πρωτ. 2836                                                Αθήνα, 16/06/11

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον

δίκαιο αγώνα για επαναπρόσληψη των τεσσάρων συναδέλφων

καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, που απολύθηκαν από την

επιχείρηση των Φροντιστηρίων Μ.Ε. «Ένεκα Παιδείας».

 

Απολύθηκαν γιατί πρωταγωνίστησαν, το προηγούμενο διάστημα,

στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και

συγκρούστηκαν με την εργοδοσία της επιχείρησης,

υπερασπιζόμενοι, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, τη

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου.

 

Καλούμε τη διεύθυνση της επιχείρησης να ανακαλέσει τις

απολύσεις και να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους, γιατί

θεωρούμε ότι οι απολύσεις είναι εκδικητικές και έγιναν για να

τιμωρηθεί η συνδικαλιστική τους δράση.

 

Το Δ.Σ.

Με ΟΜΟΦΩΝΗ αποφαση του Συνεδρίου τις απολύσεις καταγγέλλει το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ (για πρωτη φορά στην ιστορία της) από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (για πρωτη φορά στην ιστορία της), το Δημοτικό συμβούλιο Αργυρούπολης-Ελληνικού (ομόφωνη απόφαση), το Δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης (ομόφωνη απόφαση).

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΑΠΌ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΄΄ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ΄΄

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΈΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Μ.Ε) ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Μ.Ε. ΄΄ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ΄΄ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΌΤΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΊΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ)

--
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ-ΠΟΘΑ
  Γλάδστωνος 10&Γαμβέτα,3ος όροφος
πλατεία Κάνιγγος
Τηλ :2105228770-6932887910
fax:210 5228730
e-mail: sexwxo@gmail.com
http://swmateioxorou.blogspot.com/


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, 10681 Αθήνα, Τηλ: 210 - 3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ‘ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ’ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.


Αθήνα, 14 Ιουνίου 2011

Αθήνα, 20/6/2011
Αρ. Πρωτ.: 21532

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ‘ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ’

 

Η ΟΙΕΛΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ‘ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ’ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ            ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ