Αλληλεγγύη στον πρόεδρο του ΣΕΤΤΕΑ

 

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΖΑΠΑΛΙΔΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ 04/02/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΛΛΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ( courier ) – ΑΛΛΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

Δικαίωση του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α με βάση την καταγγελία που έγινε από τον πρόεδρο του σωματείου Ηρακλή Ποζαπαλίδη ενάντια στην εταιρεία Σπηντεξ η οποία παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία και σπάζοντας την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών προσπάθησε να αλλάξει ειδικότητα από διανομέα( courier ) σε εισπράκτορα sτον συνάδελφο.
Μετά την καταγγελία και μετά από δύο αναβολές η τριμερής διαφορά έγινε στις 29/01/2010 και η απόφαση της επιθεώρησης είναι σαφής:
¨Η υπηρεσία λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις παραπάνω δηλώσεις των μερών και το κατατεθέν έγγραφο της εργοδότριας εταιρείας και με δεδομένο ότι :
Α) Την από 09/07/1997 υπογράφουσα και από τα δύο μέρη Ατομική Σύμβαση του Π.Δ 156/94 όπου περιοριστικά αναγράφεται η ειδικότητα του προσφεύγοντα οδηγός μοτοποδηλάτου / μοτοσικλέτας μετακομιστής ( courier ) με τα καθήκοντα απασχόλησης.
Β) Τον πίνακα προσωπικού με αριθμό πρωτ: 42491/20-10-2009 όπου ρητά αναγράφεται η ειδικότητα ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ.
Γ) Την συνδικαλιστική ιδιότητα του προσφεύγοντα εργαζόμενου πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α
Δ) Την ίση μεταχείριση των μισθωτών .
Καλεί την εργοδότρια εταιρεία να επανεξετάσει το ανακύψαν ζήτημα καλόπιστα και καλόχρηστα απασχολώντας τον προσφεύγοντα εργαζόμενο με την ειδικότητα και τα καθήκοντα του ΔΙΑΝΟΜΕΑ.¨


Η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει έναν συνάδελφο μόνο, αλλά στην ουσία είναι μια ακόμα απόδειξη για το δίκιο του αγώνα που κάνει το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α για να καθιερωθούν ειδικότητες στον κλάδο ταχυδρόμησης – ταχυμεταφοράς σε όλους τους συναδέλφους είτε εργάζονται μέσα στις εγκαταστάσεις των εταιρειών είτε έξω από αυτές.
Το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α ευχαριστεί όλους τους αλληλέγγυους που στάθηκαν στο δίκαιο αίτημα του σωματείου μας.Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 24/1/2010

Κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή


H Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Ηρακλή Ποζαπαλίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α). Καταγγέλλουμε την Σπίντεξ, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν έχει να δώσει δουλειά στον Ηρακλή, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία εδώ και 13 χρόνια με την ειδικότητα ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ (COURIER ) και του «προτείνει» αλλαγή ειδικότητας σε εισπράκτορα. Η επίθεση στο πρόσωπο του συναδέλφου πρόεδρου του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α Ηρακλή Ποζαπαλίδη είναι πρόκληση και αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη, καθώς έχει μετατεθεί 10 φορές σε 8 χρόνια. Θεωρούμε ότι η επιχειρούμενη αλλαγή ειδικότητας από την εταιρεία έχει να κάνει με τη συνολική επίθεση στους/τις συναδέλφους ξεκινώντας από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αντίσταση στη συνέχεια.
Σε μια περίοδο που οι ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης εμφανίζουν αυξημένα κέρδη, που τους επιτρέπουν να επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ ταχυμεταφορών, σε μια περίοδο που καθορίζεται από την επικείμενη «απελευθέρωση» της ταχυδρομικής αγοράς και με την επέκταση των franchise, το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α παλεύει για ορισμό ειδικοτήτων στον κλάδο, μάχεται για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, για Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα, για σταμάτημα των απολύσεων, για πληρωμή της μισθοδοσίας όπως προβλέπεται από τις ΣΣΕ, για τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, για το σταμάτημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εργαζομένων από κάμερες, φορητά τερματικά.
Γνωρίζουμε τον Ηρακλή από τους κοινούς αγώνες στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων για την κατάργηση του δουλεμπορίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την κοινή δράση ενάντια στις απολύσεις στη WIND, στα βιβλιοπωλεία. Γνωρίζουμε το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α για την ακηδεμόνευτη δράση του στο εργατικό κίνημα και είναι αυτονόητο ότι είμαστε αλληλέγγυοι/ες και σε αυτόν τον αγώνα.
Καλούμε με τα πρωτοβάθμια σωματεία Παρασκευή 29/01, 10.00 πμ στην τριμερή που θα γίνει στην επιθεώρηση Σουρμελή 2 και Αχαρνών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
- Καμία αλλαγή ειδικότητας στο συνάδελφο Ηρακλή Ποζαπαλίδη και σε οποιονδήποτε συνάδελφο. Εφαρμογή Ειδικοτήτων στον κλάδο Ταχυδρόμησης – Ταχυμεταφοράς,
- OXI στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, στις καθυστερήσεις πληρωμών, το ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ για τα FRANCHISE. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ευέλικτων μορφών εργασίας (ενοικιαζομένων, ορισμένου χρόνου, 4ωρης και 6ωρης εργασίας). ΟΧΙ στην ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 17/11/2009

Κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Ηρακλή Ποζαπαλίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α). Καταγγέλλουμε την Σπηντεξ, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν έχει να δώσει δουλειά στον Ηρακλή, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία εδώ και 13 χρόνια με την ειδικότητα ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ (COURIER ) και του «προτείνει» αλλαγή ειδικότητας σε εισπράκτορα. Η επίθεση στο πρόσωπο του συναδέλφου πρόεδρου του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α Ηρακλή Ποζαπαλίδη είναι πρόκληση και αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη, καθώς έχει μετατεθεί 10 φορές σε 8 χρόνια. Θεωρούμε ότι η επιχειρούμενη αλλαγή ειδικότητας από την εταιρεία έχει να κάνει με τη συνολική επίθεση στους/τις συναδέλφους  ξεκινώντας από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α, ώστε να μην υπάρξει η  παραμικρή αντίσταση στη συνέχεια.

    Σε μια περίοδο που οι ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης εμφανίζουν αυξημένα κέρδη, που τους επιτρέπουν να επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ ταχυμεταφορών, σε μια περίοδο που καθορίζεται από την επικείμενη «απελευθέρωση» της ταχυδρομικής αγοράς καθώς και με την επέκταση των franchise, το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α παλεύει για ορισμό ειδικοτήτων στον κλάδο, μάχεται για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, για Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα, για σταμάτημα των απολύσεων, για πληρωμή της μισθοδοσίας όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις, για τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, για το σταμάτημα της ηλεκτρονικής  παρακολούθησης των εργαζομένων από κάμερες, φορητά τερματικά ( PDA BLACK BERRY ).

    Γνωρίζουμε τον Ηρακλή από τους κοινούς αγώνες στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων για την κατάργηση του δουλεμπορίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την κοινή δράση ενάντια στις απολύσεις στη WIND, στα βιβλιοπωλεία. Γνωρίζουμε το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α για την ακηδεμόνευτη δράση του στο εργατικό κίνημα και είναι αυτονόητο ότι είμαστε αλληλέγγυοι/ες και σε αυτόν τον αγώνα.

Καλούμε με τα πρωτοβάθμια σωματεία την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11/09 στις 7:00 π.μ στα κεντρικά της μητρικής Σπηντεξ στον Βοτανικό Σπ. Πάτση και Σιδηροκάστρου 1– 3.

Καλούμε   την   ΤΡΙΤΗ  01/12/09   και  ώρα 9:00 π.μ στην τριμερή που θα γίνει στην επιθεώρηση Σουρμελή 2 και Αχαρνών.

     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-          Καμία αλλαγή ειδικότητας στο συνάδελφο Ηρακλή Ποζαπαλίδη και σε οποιονδήποτε συνάδελφο. Εφαρμογή Ειδικοτήτων στον κλάδο Ταχυδρόμησης – Ταχυμεταφοράς,

-          STOP ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ FRANCHISE, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ενοικιαζομένων , ορισμένου χρόνου, 4ωρης και 6ωρης Εργασίας)

-          ΟΧΙ στην ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων(PDA BLACK BERRY, ΚΑΜΕΡΕΣ)                        

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ

Ο Πρόεδρος

  Η Γραμματέας

Σταμάτης Κρητικός

  Άννα Λεκάκη