Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα φροντιστήρια "Ένεκα Παιδείας"

10/6/2014: σε 11 μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 20 Ευρώ τη μέρα και 11.300 Ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε ο εργοδότης Παναγιώτης Πήλιουρας για παράβαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ) εις βάρος των απολυμένων από την αλυσίδα φροντιστηρίων "Ένεκα Παιδείας". Η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένα 69.000 Ευρώ στους συναδέλφους που υπερασπίστηκαν τη ΣΣΕ. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει 3 παραρτήματά της, προκειμένου να μην καταβάλει 1.000.000 Ευρώ οφειλόμενα στο ΙΚΑ και 160.000 Ευρώ στην Εφορία, αλλά και να στείλει στην ανεργία τους εργαζομένους που υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους.

...

2 και 11 Ιούλη του 2012: κινητοποιήσεις των εργαζομένων έξω από την "Πυξοίδα", τη διάδοχη επιχείρηση των "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ", Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης, απέναντι από το Mall Αγ.Δημητρίου.

 

...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

28/6/2012

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Α) Απέναντι στη συνθήκη μεσοπολέμου, τη ζούγκλα της εργοδοτικής ασυδοσίας, τις απολύσεις, τον εκβιασμό της ανεργίας και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, μόνος δρόμος ο συλλογικός αγώνας, η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη των ίδιων των εργαζομένων. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν είναι πουκάμισο αδειανό και ο αγώνας για την υπεράσπισή της κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία θα δοθεί σε κάθε χώρο εργασίας

Β) Η μάχη στα "Ένεκα Παιδείας" συνεχίζεται ενάντια στην εργοδοσία που έκλεισε 3 φροντιστήρια, με πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονταν μείωση των μισθών, ενώ τους χρωστά 300.000 Ε., οφείλει 1.000.000 Ε. στο ΙΚΑ και 160.000 στην Εφορία. Η επιχείρηση που έκλεισε έχει δηλωμένα κέρδη στην Εφορία 1.000.000 Ε. την τελευταία πενταετία και προχωρά σε διάδοχη επιχείρηση με την προσωνυμία"ΠΥΞΟΙΔΑ", πολυτελή επένδυση απέναντι από το Malll στη Λ.Βουλιαγμένης.

  • Να μην επιτρέψουμε την αδειοδότηση και τη λειτουργία της διάδοχης επιχείρησης "Πυξοίδα" των "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" που στήνουν οι Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών.
  • Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 300.000 Ευρώ στους συναδέλφους
  • Να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου από τα "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" της Γλυφάδας, για τη συνδικαλιστική του δράση στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Να σταματήσει ο εργοδότης Αριστείδης Μπαντέλης να απειλεί τον πρόεδρο του ΣΕΦΚ συνάδελφο Διονύση Αμπάτη

Όλοι τη Δευτέρα 2 Ιούλη στις 8.30πμ στη συγκέντρωση έξω από την "Πυξοίδα", τη διάδοχη επιχείρηση των "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ", Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης, απέναντι από το Mall Αγ.Δημητρίου, ενάντια στη λειτουργία της διάδοχης επιχείρησης που στήνουν οι πρώην υπεύθυνοι σπουδών των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών.

                                .... 

27 Ιούνη: συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα φροντιστήρια "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" στη Γλυφάδα. Μετά την κινητοποίηση, ο εργοδότης Αριστείδης Μπαντέλης κατέβασε από το site της επιχείρησής του την απειλητική συκοφαντική επιστολή κατά του προέδρου του ΣΕΦΚ και εργαζομένου στα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» Διονύση Αμπάτη καθώς και κείμενο με υπογραφές εργαζομένων στα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» που «καταδικάζουν» τις κινητοποιήσεις στη Γλυφάδα:

 

27 Ιούνη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                

 

Στις 20 Ιούνη 2012, στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, κλήθηκε μετά από καταγγελία του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), ο βασικός μέτοχος των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»,  Αριστείδης Μπαντέλης.  

Ο εργοδότης που ανακοίνωσε στους εργαζομένους στις 25/5 ότι κλείνουν τα τρία παραρτήματα της επιχείρησης σε Άλιμο, Δάφνη και Ηλιούπολη, γιατί οι καθηγητές δεν δέχονται μείωση μισθών, μπροστά σε 20 εργαζομένους της επιχείρησης, συνδικαλιστές από σωματεία και ομοσπονδίες του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος και αλληλέγγυους εργαζομένους και ενώπιον του εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει τη λειτουργία των τριών παραρτημάτων, παρότι αυτά χρωστούν 300.000 Ευρώ δεδουλευμένα στους εργαζομένους, αλλά και ότι εμμένει στις εκδικητικές και για συνδικαλιστικούς λόγους απολύσεις των δύο συναδέλφων μαθηματικών από τα δύο παραρτήματα της Γλυφάδας.

 

Στις ερωτήσεις των συναδέλφων, του ΣΕΦΚ και του εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας να δηλώσει για ποιο λόγο προχωράει σε αυτήν την απόφαση, να «πετάξει στο δρόμο» 60 και πλέον εργαζομένους, ειδικά σε μια τρομερή κοινωνική συγκυρία όπως αυτή που βιώνει ο εργαζόμενος λαός σήμερα, ο Αρ. Μπαντέλης απάντησε ότι δεν τον συμφέρει επιχειρηματικά, μετά την αποχώρηση του στενού συνεργάτη του και έτερου μετόχου Παν. Πήλιουρα, παρόλο που ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια ότι τα τρία παραρτήματα τα τελευταία 5 χρόνια έχουν δηλωμένα καθαρά κέρδη στην Εφορία 1.000.000 Ευρώ και πάνω από 400 μαθητές! Η επιχείρηση, παρά την εντυπωσιακή κερδοφορία της, είχε δηλώσει μέσω του Παν. Πήλιουρα στις 8 Ιούνη στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας ότι δεν έχει αποδώσει εισφορές στο ΙΚΑ 1.000.000 Ευρώ και χρωστάει στην Εφορία άλλα 160.000 Ευρώ.

 

Για τους δύο καθηγητές δηλώνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους. Οι δύο αυτοί καθηγητές, που εργάζονται στην επιχείρηση 4 και 5 χρόνια αντίστοιχα, (στον έναν μάλιστα από αυτούς – αυτόν που διεκδικεί την επαναπρόσληψή του - είχε ανατεθεί από την εργοδοσία η συγγραφή βιβλίων μαθηματικών για τους μαθητές των φροντιστηρίων) συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των εργαζομένων στα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» και προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στα παραρτήματα της Γλυφάδας για όλους τους συναδέλφους. Ο ίδιος ο βασικός μέτοχος Αρ. Μπαντέλης μπροστά στα μέλη του Δ.Σ του ΣΕΦΚ στις 28 Μάη είχε κυνικά ομολογήσει ότι παραβαίνει τη ΣΣΕ του κλάδου στα παραρτήματα της Γλυφάδας, αφού οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν.

 

Την ίδια περίοδο που οι εργαζόμενοι πάλευαν, για να μη χάσουν την δουλειά τους, οι Δ. Φραγκής και Δ. Ζιαμπάρας υπεύθυνοι σπουδών σε Δάφνη και Ηλιούπολη και στενοί συνεργάτες των μετόχων Αρ. Μπαντέλη και Παν. Πήλιουρα, στήνουν νέα πολυτελή επιχείρηση σε χώρο μεταξύ των δύο παραπάνω παραρτημάτων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», ενημερώνοντας γονείς και μαθητές ότι αυτά θα κλείσουν και προτρέποντάς τους, ήδη από την περίοδο που τα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» λειτουργούσαν κανονικά, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο νέο φροντιστήριο που έχει τώρα την επωνυμία «Πυξοίδα», απέναντι από το Mall στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Οι Παν. Πήλιουρας και Αρ. Μπαντέλης συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη ή συμμετοχή στη δημιουργία του φροντιστηρίου «Πυξοίδα», παρόλο που οι Φραγκής και Ζιαμπάρας έχουν δηλώσει ανερυθρίαστα σε μέλη του ΔΣ του ΣΕΦΚ από τις 30 Μάη ότι προχωρούν στην νέα επιχείρηση, επειδή ο Αρ. Μπαντέλης τους «χρωστάει πολλά» και πρέπει με κάποιο τρόπο να «ισοφαρίσουν τα χαμένα».

Ο Παν. Πήλιουρας στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 8 Ιούνη δήλωσε ότι έχει παραδώσει την υλικοτεχνική υποδομή των δύο παραρτημάτων Δάφνης και Ηλιούπολης σε Φραγκή και Ζιαμπάρα, για να υποστηριχτεί η «Πυξοίδα», γιατί «τους τα χρωστούσε», ενώ ο Αρ. Μπαντέλης δηλώνει με υπόμνημά του στις 26 Ιούνη στο Υπουργείο Εργασίας ότι αναλαμβάνει – παρότι δεν υποχρεούται νομικά – να αποπληρώσει αυτός τα 300.000 Ευρώ δεδουλευμένα στους εργαζομένους των «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» μέσα σε ενάμιση χρόνο στα τέλη του 2013(!), ενώ έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο υβριστική, συκοφαντική και απειλητική επιστολή κατά του προέδρου του ΣΕΦΚ και εργαζομένου στα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» Διονύση Αμπάτη καθώς και κείμενο με υπογραφές εργαζομένων στα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» που «καταδικάζουν» τις κινητοποιήσεις στην Γλυφάδα «οι οποίες απειλούν την επιχείρηση και επομένως θέτουν σε κίνδυνο τη δυνατότητα του Αρ. Μπαντέλη να καταβάλει τα δεδουλευμένα.

ΩΣ ΕΔΩ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ:

1.ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

2.ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ».

3.ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΦΚ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΜΠΑΤΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», «ΠΥΞΟΙΔΑ», ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

                               ... 

20/6: συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, Πειραιώς 40, στην τριμερή συνάντηση  με τον βασικό μέτοχο των φροντιστηρίων Αρ. Μπαντέλη, ο οποίος ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο των τριών φροντιστηρίων και δήλωσε ότι μέχρι την Παρασκευή 22/6 θα καταθέσει σχέδιο αποπληρωμής των εργαζομένων. Στις 26/6 απέστειλε "σχέδιο αποπληρωμής" των δεδουλευμένων των 300.000 Ευρώ μέχρι τις... 30/12/2013!!!

 

18/6: συγκέντρωση έξω από τη διάδοχη επιχείρηση "Πυξοίδα", Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης, απέναντι από το Mall, η οποία λειτουργεί παράνομα. Δεκάδες απολυμένοι και αλληλεγγύοι με ανακοινώσεις, πανό και συνθήματα διαδήλωσαν ενάντια στη λειτουργία της διάδοχης επιχείρησης που στήνουν οι πρώην υπεύθυνοι σπουδών των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών.

 

15/6: στο Δημαρχείο Αγ.Δημητρίου,  δημιουργήθηκε Επιτροπής Αλληλεγγύης από

σωματεία του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος και τις Ανοιχτές Συνελεύσεις Κατοίκων Μπραχαμίου και Ηλιούπολης. Μαθητές και γονείς υπέγραψαν κείμενο αλληλεγγύης στον αγώνα της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών στα Ένεκα Παιδείας.

 

14 Ιούνη  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα φροντιστήρια "Ένεκα Παιδείας" στη Γλυφάδα, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν με πανό, συνθήματα και προκηρύξεις: 

Να ανακληθεί η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο, με πρόσχημα την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μειώσεις μισθών.

Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση, για τη συμμετοχή του στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, του συναδέλφου που εργάζονταν στα παραρτήματα της Γλυφάδας.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Καμιά βλαπτική μεταβολή στις συνθήκες εργασίας.

 

Δεν θα επιτρέψουμε την αδειοδότηση και τη λειτουργία της νέας επιχείρησης που στήνουν οι Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών των «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» (Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης, απέναντι από το Mall).

 

...

Ανακοίνωση των εργαζομένων στα φροντιστήρια Ηλιούπολης

και Δάφνης

Στις 11/6, στο αμφιθέατρο του Ειδικού σχολείου στην Ηλιούπολη, εμείς, εργαζόμενοι στα φροντιστήρια της περιοχής της Ηλιούπολης και της Δάφνης: «Ανέλιξη», «Ρόμβος», «Κεφαλάς», «Αρείτολμο», «Όραμα Παιδείας», εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας».

Μαζί με τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα «Ένεκα Παιδείας» απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο, με πρόσχημα την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μειώσεις μισθών. Αγωνιζόμαστε, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, χωρίς καμιά βλαπτική μεταβολή στις συνθήκες εργασίας.

Απαιτούμε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των συναδέλφων (300.000 Ευρώ).

Απαιτούμε να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις των 2 συναδέλφων, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, από τα παραρτήματα της Γλυφάδας, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν.

Θα μπλοκάρουμε την αδειοδότηση και τη λειτουργία της νέας επιχείρησης που στήνουν οι Φραγκής και Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π.Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών των «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ».

Απευθυνόμαστε στους μαθητές και τους γονείς να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων στα «Ένεκα Παιδείας», γιατί η μάχη αυτή είναι η συνέχεια των μαθημάτων μπροστά στον μαυροπίνακα.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα «Ένεκα Παιδείας» είναι αγώνας όλων μας για την αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είναι αγώνας ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας από τις κυβερνήσεις, την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και τα αφεντικά.

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων

στα φροντιστήρια  «Ένεκα Παιδείας»

 

   Εργαζόμενοι στα φροντιστήρια «Ρόμβος», «Κεφαλάς», «Αρείτολμο», «Όραμα Παιδείας»,

  Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

  Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας»

 

 

...

Κοινή ανακοίνωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» και του ΣΕΦΚ

Το καλοκαίρι του 2011 η εργοδοσία των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» (Αρ. Μπαντέλης, Π. Πήλιουρας, ιδιοκτήτες και μέτοχοι και  Δ. Ζιαμπάρας , Δ. Φραγκής, στενοί τους συνεργάτες και υπεύθυνοι σπουδών σε Ηλιούπολη και Δάφνη αντίστοιχα) ανακαλεί τις εκδικητικές και για συνδικαλιστικούς λόγους απολύσεις 7 καθηγητών  που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι απολύσεις έγιναν γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές στα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» αγωνιζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τις Γ.Σ τους, αντιστάθηκαν αποτελεσματικά στο σχέδιο της εργοδοσίας που απαιτούσε – παράνομα και καταχρηστικά – 10% μειώσεις ωρομισθίων και κατάργηση δώρων και επιδομάτων, όπως αυτά προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου.

Η νίκη αυτή συντελέστηκε μετά από πρωτόγνωρες, για τον κλάδο των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, κινητοποιήσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» και του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), αλλά και κάτω από την πίεση ενός ρωμαλέου κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα από τοπικές ΕΛΜΕ, το 10ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με 40 και πλέον εργατικά σωματεία, πανελλαδικές επιστημονικές ενώσεις, τοπικά κινήματα πόλης και δημοτικά συμβούλια των περιοχών που λειτουργούν τα φροντιστήρια (Δάφνης, Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης).

Ο υπεύθυνος για τον νόμο για τα παραρτήματα Δάφνης και Ηλιούπολης, Π. Πήλιουρας, εκπροσωπώντας την επιχείρηση και ομολογώντας στη τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μετά την επιτυχή για τους εργαζομένους έκβασή της, ότι έχει μάθει από τα λάθη του, υποσχέθηκε και εγγράφως πρόγραμμα ωρών στους εργαζομένους και γενικά εγγυήθηκε την εξομάλυνση των σχέσεων εργοδοσίας – ΓΣ εργαζομένων στη βάση της τήρησης της ΣΣΕ.

Το πλάνο όμως της εργοδοσίας ήταν διαφορετικό από αυτό που εγγυήθηκε ο Π. Πήλιουρας στο Υπουργείο. Από την αρχή της φετινής χρονιάς άρχισε να υλοποιείται από την εργοδοσία σχέδιο απαλλαγής της από τους ενοχλητικούς εργαζομένους και τη γενική τους συνέλευση.

Οι ώρες που συμφωνήθηκαν στο Υπουργείο συμπληρώθηκαν κακήν κακώς, πολύ αργότερα από την έναρξη της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς (Σεπτέμβρης), ενώ για ορισμένους συναδέλφους όχι πριν τον Δεκέμβριο του 2011(!), με την εργοδοσία να χρησιμοποιεί παρελκυστικές και απαράδεκτες τακτικές, για να δικαιολογήσει την παράβαση της συμφωνίας. Ταυτόχρονα, λιγοστοί εργαζόμενοι που ανήκαν στον στενό φιλικό κύκλο της εργοδοσίας έπαιρναν προκλητικά και χωρίς κανέναν  ουσιαστικό, εκπαιδευτικό ή άλλο, λόγο ωράρια 30 και 40 ωρών την εβδομάδα (!), ενώ έγιναν και νέες μεθοδευμένες προσλήψεις, στα κρυφά, για να μεγαλώσει η πίεση προς τους αγωνιζόμενους καθηγητές.

Από τον Γενάρη του 2012 άρχισαν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, με την αιτιολογία ότι δεν πληρώνουν οι γονείς, ενώ γνωρίζουμε ότι το συνολικό μαθητολόγιο σε Δάφνη, Ηλιούπολη, Άλιμο και Γλυφάδα (2 παραρτήματα σε Ζέππου και Γούναρη, όπου έχει τον πλήρη έλεγχο ο βασικός μέτοχος Αρ. Μπαντέλης), περιλαμβάνει πάνω από 600 μαθητές (!) και τα δίδακτρα είναι από τα πιο υψηλά στις περιοχές που λειτουργούν. Σήμερα τα φροντιστήρια χρωστούν δεδουλευμένα στους εργαζομένους από τον Μάρτη του 2012!

Στις προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, η προτελευταία εκ των οποίων υπογράφεται από 31 συναδέλφους, η εταιρεία θορυβημένη από τη μαζική απεύθυνση που έχει πλέον ο συλλογικός αγώνας στο σύνολο σχεδόν των εργαζομένων, απαντά με τον βασικό της μέτοχο και κύριο εκφραστή και καθοδηγητή της γραμμής της, Αρ. Μπαντέλη, με επιστολή που στόχο έχει τη συκοφάντηση και την τρομοκρατία των εργαζομένων.

Ακολουθεί συνάντηση των εργαζομένων με τον Αρ. Μπαντέλη (16/3), όπου αυτός σκηνοθετεί  με χυδαίο τρόπο – κατά γενική ομολογία και των 50 περίπου εργαζομένων που την παρακολούθησαν – την αποδόμηση του στενού συνεργάτη και συμμέτοχου των ΕΝΕΚΑ  Π. Πήλιουρα, ότι ήταν τάχα ανίκανος να διαχειριστεί τα οικονομικά της επιχείρησης αλλά και τη Γ.Σ των εργαζομένων, για να καταφέρει να πιέσει συναισθηματικά τους εργαζομένους να μη διεκδικήσουν να καταβληθούν αμέσως τα δεδουλευμένα τους, για τα οποία υπεύθυνος παρουσιάζεται ο Π. Πήλιουρας. Στην ίδια συνάντηση ο Αρ. Μπαντέλης ανακοινώνει ότι θα αναδιοργανώσει τα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», θα μειώσει τα δίδακτρα για να είναι ανταγωνιστικός, χωρίς  να απολύσει κανένα εργαζόμενο και χωρίς να παραβεί τη ΣΣΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Π.Πήλιουρας δηλώνει ‘’απογοητευμένος’’ από την εξέλιξη και ανακοινώνει λίγες μέρες αργότερα ότι αποχωρεί από τα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ». Στις πιέσεις των εργαζομένων να τους απαντήσει πώς ακριβώς ‘’φεύγει’’ και τι συνέπειες αυτό θα έχει για τους εργαζομένους εκπαιδευτικούς, αλλά και τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα, εκείνος απαντά με αοριστίες και υπόσχεται να αποπληρώσει τους καθηγητές των φροντιστηρίων ακόμα και με συναλλαγματικές τριών ετών, από τη δουλειά του πλέον ως απλός καθηγητής στα φροντιστήρια(!), ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα βοηθήσει στην αποπληρωμή και ο Αρ.Μπαντέλης.

Την ίδια περίοδο αρχίζουν να κυκλοφορούν έντονες φήμες για κλείσιμο και των τριών φροντιστηρίων σε Άλιμο, Ηλιούπολη και Δάφνη. Οι συνάδελφοι ανησυχούν όχι μόνο πλέον για τα δεδουλευμένα τους αλλά και για την ίδια τη δουλειά τους. Στις 30/4 η Γ.Σ συνεδριάζει και ανακοινώνει την απόφασή της να υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων και τη ΣΣΕ. Στις 8/5 ο Μπαντέλης καλεί τους εργαζομένους σε νέα συνάντηση για τις 27/5. Οι συνάδελφοι πιέζουν να γίνει νωρίτερα και αναγκάζουν τον βασικό μέτοχο σε συνάντηση στις 19/5. Σε αυτήν ο Μπαντέλης δηλώνει ότι αγνοεί τις φήμες περί κλεισίματος, αρνείται όμως να εκδώσει ανακοίνωση προς τους γονείς για τα θερινά μαθήματα και τις ενημερώσεις για τη νέα χρονιά, ώστε να διαλυθούν οι όποιες φήμες, όπως του ζητούν επίμονα οι εργαζόμενοι. Σε αυτήν επίσης και για πρώτη φορά ανακοινώνει ότι για να λειτουργήσουν τα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» πρέπει να δεχτούν οι εργαζόμενοι μειώσεις μισθών, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένο ποσοστό. Υπόσχεται νέα συνάντηση στις 27/5, για να μας δώσει τις τελικές του προτάσεις. Την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι μαθαίνουν ότι ο δεύτερος όροφος του παραρτήματος της Δάφνης έχει ξηλωθεί από συνεργεία! Οργιάζουν οι πληροφορίες  ότι  Ζιαμπάρας  και Φραγκής δημιουργούν νέα επιχείρηση στην περιοχή ανάμεσα σε Δάφνη και Ηλιούπολη και ότι πληροφορούν τους μαθητές των «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»  ότι αυτά κλείνουν και ότι αν θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, μπορούν να το κάνουν στην νέα επιχείρηση που στήνουν.

Αιφνιδιαστικά και αντί της συνάντησης στις 27/5, μια μέρα, πριν στις 26/5 ημέρα Σάββατο και εν μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων, ο Μπαντέλης κυκλοφορεί επιστολή προς τους εργαζομένους, όπου τους ανακοινώνει το κλείσιμο και των τριών παραρτημάτων σε Άλιμο, Ηλιούπολη και Δάφνη, αποδίδοντας χωρίς αιδώ την πλήρη ευθύνη σε καθηγητές που υποκινούν ‘’λασπολογία’’ κατά της διεύθυνσης, ‘’αρνούνται να συνεργαστούν ομαλά και να συναινέσουν στην καταστρατήγηση της ΣΣΕ’’, παρουσιάζοντας με ψευδή τρόπο ‘’εικονικά κέρδη για την επιχείρηση’’.

Στις δύο συνεχείς συναντήσεις με τον ΣΕΦΚ και εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ (28 και 30 Μάη), οι οποίοι επιμένουν να ανακαλέσει την απόφασή του για κλείσιμο των φροντιστηρίων, ο Μπαντέλης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, φτάνοντας στο σημείο να προτείνει να ‘’χαρίσει΄΄ την επιχείρηση στους εργαζομένους να την ‘’αυτοδιαχειριστούν΄΄, γιατί αυτός, όπως λέει δεν μπορεί να διαχειριστεί και τα πέντε παραρτήματα, μετά την φυγή του Πήλιουρα. Ομολογεί όμως κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές ότι τα τρία φροντιστήρια τα τελευταία 5 χρόνια είχαν καθαρά, δηλωμένα στην Εφορία, κέρδη 1.000.000 ευρώ (!) και ότι ο λόγος που τα κλείνει είναι το ‘’κακό κλίμα’’ που είχε διαμορφωθεί. Για τη νέα επιχείρηση των Ζιαμπάρα και Φραγκή συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Με αιφνιδιαστική τους παρέμβαση, στο παράρτημα της Ηλιούπολης, εργαζόμενοι και μέλη του ΔΣ ΣΕΦΚ, στις 30 Μάη, το μεσημέρι, συναντούν τους Ζιαμπάρα, Φραγκή και Πήλιουρα που συσκέπτονταν, όπου εκεί οι Ζιαμπάρας και Φραγκής κάτω από την πίεση των εργαζομένων, παραδέχονται ότι ανοίγουν νέα επιχείρηση και ότι το κάνουν επειδή ο Μπαντέλης τους χρωστάει χρήματα και πρέπει ‘’να ρεφάρουν’’. Παραδέχονται ακόμα ότι χρησιμοποιούν τις ώρες που κάνουν μάθημα για να ανακοινώνουν στους μαθητές ότι τα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» κλείνουν και να συνεχίσουν το μάθημα στην νέα επιχείρηση!

Στην τελική συνάντηση (1η Ιούνη) εργαζομένων με Μπαντέλη και Πήλιουρα, παρουσία των σωματείων, δεν αλλάζει τίποτα, αφού και οι δύο μένουν αδιάλλακτοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ήταν παρόντες σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις, σε αυτήν απουσιάζουν προκλητικά οι δύο υπεύθυνοι σπουδών Φραγκής και Ζιαμπάρας, και οι δύο μέτοχοι αρνούνται ότι γνωρίζουν οτιδήποτε για την τύχη των δύο κυρίων.

Στις 6 Ιούνη οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας ότι από τα μέσα Μάη ο Φραγκής είχε κάνει αίτηση άδειας ιδρύσεως φροντιστηρίου στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Στο Υπουργείο Εργασίας στις 8 Ιούνη, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, στην οποία οι εργαζόμενοι και ο ΣΕΦΚ κάλεσαν την εργοδοσία και στην οποία προεδρεύει ο υπουργός κ. Α. Ρουπακιώτης, ο Π.Πήλιουρας (ο Αρ. Μπαντέλης ήταν προκλητικά απών) αποδέχτηκε ότι τα δεδουλευμένα που χρωστάει φτάνουν τα 300.000 ευρώ, ενώ ομολόγησε ότι όχι μόνο γνώριζε για την νέα επιχείρηση που στήνουν οι στενοί του συνεργάτες Φραγκής και Ζιαμπάρας αλλά και ότι τους έχει δώσει και την υλικοτεχνική υποδομή από το ξήλωμα του 2ου ορόφου της Δάφνης και του 1ου ορόφου της  Ηλιούπολης, επειδή ‘’τους τα χρωστούσε’’.

Στις 9 και 10 Ιούνη ο Αρ. Μπαντέλης ανακοίνωσε μέσω της γραμματείας των παραρτημάτων της Γλυφάδας ότι απολύει τους δύο μοναδικούς καθηγητές στα παραρτήματα αυτά που συμμετείχαν στην Γ.Σ των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι των ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ο ΣΕΦΚ δηλώνουν ότι θα δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος, για να παραμείνουν τα φροντιστήρια σε λειτουργία κόντρα στη μεθόδευση του ‘’lock out’’ της εργοδοσίας.

Θα μπλοκάρουν την αδειοδότηση και τη λειτουργία της νέας επιχείρησης που στήνουν οι Πήλιουρας, Φραγκής και Ζιαμπάρας στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών των «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», για να ξεμπερδεύουν με την ενοχλητική Γ.Σ., ώστε ανενόχλητοι να κυνηγούν το μέγιστο κέρδος, θεωρώντας τους γονείς και τους μαθητές ως άβουλα όντα που μπορούν να μετακινούνται από το ένα φροντιστήριο στο άλλο, επειδή έτσι αποφάσισαν οι ‘’υπεύθυνοι σπουδών’’.

Θα απαιτήσουν  την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των δύο συναδέλφων από τα παραρτήματα της Γλυφάδας.

Σε αυτόν τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα καλούμε το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τους γονείς των μαθητών μας και τους ίδιους τους μαθητές μας, να στηρίξουν και να δυναμώσουν την προσπάθεια των εργαζόμενων εκπαιδευτικών των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», που όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν υποχώρησαν στην εύκολη λύση της υποταγής και της συναίνεσης στην εξαθλίωσή τους, υλικής και ηθικής, δεν έσκυψαν το κεφάλι στα αφεντικά, αλλά ακολούθησαν τον δύσκολο δρόμο της αλληλεγγύης, του αγώνα για την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της αλήθειας και προς τους συναδέλφους τους και προς τους μαθητές τους.

 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο, με πρόσχημα την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μειώσεις μισθών.  

 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΩΝ 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

10/6/2012

 ...

Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων

στα «Ένεκα Παιδείας»

Την Παρασκευή 1 Ιούνη, μετά από πολλές συναντήσεις με τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και τον ΣΕΦΚ, η διεύθυνση των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ανακοίνωσε στους καθηγητές ότι θα διακόψει την λειτουργία των 3 φροντιστηρίων, στα οποία εργάζονται, με αιτιολογία τη «μη βιωσιμότητά τους» και το «κακό κλίμα» που έχει διαμορφωθεί «εξαιτίας της δράσης της ΓΣ των εργαζομένων»! Πίσω από την επιλογή αυτή βρίσκεται η άρνηση της εργοδοσίας να λειτουργήσει τα φροντιστήρια, χωρίς να εφαρμόσει μειώσεις μισθών. Επίσης, η εργοδοσία χρωστάει στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα από τον Μάρτη. Είναι ο δεύτερος χρόνος που επιδιώκει να προχωρήσει σε τέτοια μέτρα, ενώ πέρυσι τα σχέδια της ανατράπηκαν από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων που συγκροτήθηκε στο χώρο εργασίας και έδωσε νικηφόρα τη μάχη για τη υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που απολύθηκαν για συνδικαλιστικούς και εκδικητικούς λόγους.

Φέτος η επίθεση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι είναι πολύ μεγαλύτερη: η εργοδοσία αποφασίζει να πετάξει στο δρόμο καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, ανακοινώνοντας το κλείσιμο των φροντιστηρίων σε Δάφνη, Ηλιούπολη και Άλιμο, ενώ έντεχνα αφήνει ανοικτό τον εκβιασμό ότι ο μόνος τρόπος, για να συνεχίσουν τα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την επόμενη χρονιά, είναι η υποταγή των εργαζομένων στα μέτρα καταστροφής των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι σπουδών των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – στενοί συνεργάτες των μετόχων και ιδιοκτητών– για να καταφέρουν το τελικό χτύπημα στην ενοχλητική ΓΣ των αγωνιζόμενων καθηγητών, πληροφορούν τους μαθητές ότι τα ΕΝΕΚΑ κλείνουν και τους καλούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην νέα επιχείρηση που ανοίγουν στις περιοχές Δάφνης και Ηλιούπολης!

Ο εκβιασμός τους και οι μεθοδεύσεις τους δεν πρέπει και δεν θα περάσουν!

Ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με την αμέριστη στήριξη του Σωματείου τους, του ΣΕΦΚ, είναι αγώνας για την αξιοπρεπή ζωή, αγώνας ενάντια στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων που θέλουν να επιβάλουν το μνημόνιο, η τρόικα και τα αφεντικά, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, είναι αγώνας που χρειάζεται να στηριχτεί από όλο το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 8/6/2012

Ψηφίσματα Αλληλεγγύης

Δευτέρα, 18/6, στις 6.00μ.μ.:
όλοι στη συγκέντρωση έξω από τη διάδοχη επιχείρηση "Πυξίδα" Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης, απέναντι από το Mall η οποία λειτουργεί παράνομα.
Θα ακολουθήσει πορεία στην Ηλιούπολη. Να μην επιτρέψουμε την αδειοδότηση και τη λειτουργία της διάδοχης επιχείρησης που στήνουν οι πρώην υπεύθυνοι σπουδών των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών.

Να ανακληθεί η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο, με πρόσχημα την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μειώσεις μισθών. Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή στις συνθήκες εργασίας.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (300.000 Ευρώ).

Να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις, για τη συμμετοχή τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, των 2 συναδέλφων που εργάζονταν στα παραρτήματα της Γλυφάδας.
Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές των φροντιστηρίων "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ", όλους τους γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα για δουλειά με αξιοπρέπεια που δίνουν οι καθηγητές στην επιχείρηση.
Γιατί ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, είναι αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση και στην λεηλασία της ζωής μας από κυβερνήσεις, τρόικα και αφεντικά.
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ
prwkat.blogspot.com
....

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια Ένεκα Παιδείας. Συμμετέχουμε ως συνέλευση στην Επιτροπή Αλληλεγγύης που έχει συγκροτηθεί. Συντασσόμαστε με τα αιτήματα των εργαζομένων και απαιτούμε

Θα συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις στο να μην επιτραπεί η αδειοδότηση και η λειτουργία της νέας επιχείρησης που στήνουν οι Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας,σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών των«ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» (Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης, απέναντι από το Mall).

19/6/2012
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου
....

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!

 

Την Παρασκευή 1 Ιούνη, η διεύθυνση των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ανακοίνωσε στους καθηγητές ότι θα διακόψει την λειτουργία των 3 φροντιστηρίων, στα οποία εργάζονται, με αιτιολογία τη «μη βιωσιμότητά τους» και το «κακό κλίμα» που έχει διαμορφωθεί «εξαιτίας της δράσης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων»!

 

Στην πραγματικότητα όμως, πίσω από την επιλογή αυτή βρίσκεται η άρνηση της εργοδοσίας να λειτουργήσει τα φροντιστήρια, χωρίς να εφαρμόσει μειώσεις μισθών. Είναι ο δεύτερος χρόνος που επιδιώκει να προχωρήσει σε εξωφρενικές μειώσεις μισθών. Πέρυσι τα σχέδια της ανατράπηκαν από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων που έδωσε νικηφόρα τη μάχη για τη υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και για την επαναπρόσληψη των καθηγητών που απολύθηκαν για συνδικαλιστικούς και εκδικητικούς λόγους.

 

Η διεύθυνση των ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ενώ έχει παραδεχθεί ότι χρωστάει στους εργαζόμενους 300.000€, αποφασίζει να πετάξει στο δρόμο καθηγητές, ανακοινώνοντας το κλείσιμο των φροντιστηρίων σε Δάφνη, Ηλιούπολη και Άλιμο, ενώ έντεχνα αφήνει ανοικτό τον εκβιασμό ότι ο μόνος τρόπος, για να συνεχίσουν τα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την επόμενη χρονιά, είναι η υποταγή των εργαζομένων στα μέτρα καταστροφής των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

 

Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι σπουδών των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – στενοί συνεργάτες των μετόχων και ιδιοκτητών– για να καταφέρουν το τελικό χτύπημα στην ενοχλητική Γενική Συνέλευση των αγωνιζόμενων καθηγητών, πληροφορούν τους μαθητές ότι τα ΕΝΕΚΑ κλείνουν και τους καλούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην νέα επιχείρηση που ανοίγουν στις περιοχές Δάφνης και Ηλιούπολης!

 

Σε αυτούς του εκβιασμούς που μεθοδεύονται από την εργοδοσία με την πλήρη νομική κάλυψη που τους προσέφερε η πολιτική των μνημονίων, το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με κοινούς αγώνες διαρκείας! Τόσο η καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, όλους τους αντεργατικούς κι αντεκπαιδευτικούς νόμους αλλά και το σύμφωνο πρώτης απασχόλησης, όσο και η διαμόρφωση μαύρου εργασιακού μέλλοντος ως απόφοιτους μιας κατεξοχήν καθηγητικής σχολής όπως η φιλοσοφική, δεν πρόκειται να περάσουν!

 

Ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με την αμέριστη στήριξη του Σωματείου τους, του ΣΕΦΚ, είναι αγώνας για την αξιοπρεπή ζωή, αγώνας ενάντια στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων που θέλουν να επιβάλουν το μνημόνιο, η τρόικα και τα αφεντικά, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, είναι αγώνας θα στηριχτεί από όλο το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα.

 

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Κίνηση Αριστερών Φιλοσοφικής

...

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382

www.olme.gr

email: olme@otenet.gr                                                      Αθήνα, 17/07/2012

 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

 

Εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια της νοτιοανατολικής Αττικής δίνουν μεγάλο αγώνα, μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση και με τη στήριξη του ΣΕΦΚ, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει 3 παραρτήματα της επιχείρησης σε Άλιμο, Δάφνη και Ηλιούπολη και να πετάξει στο δρόμο 70 καθηγητές. Οι τρεiς αυτές επιχειρήσεις κλείνουν, αν και παρουσίασαν κέρδη δηλωμένα στην Εφορία τα τελευταία 5 χρόνια 1.000.000 ευρώ και είχαν πάνω από 400 μαθητές! H εργοδοσία προχώρησε σε «lock out», για να ξεφορτωθεί τους ενοχλητικούς εργαζομένους που συλλογικά αντιστάθηκαν δύο χρόνια στις επιδιώξεις της να μειώσει μισθούς και να καταργήσει δώρα και επιδόματα, γιατί υπερασπίστηκαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και απέτρεψαν 7 εκδικητικές απολύσεις την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά των συναδέλφων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα. Μάλιστα το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ τον Ιούλιο του 2011, εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης σε αυτόν τον αγώνα.

 Ο ίδιος ο εργοδότης στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας  ενώπιον του υπουργού Α. Ρουπακιώτη, παραδέχθηκε ότι έχει δώσει την υλικοτεχνική υποδομή των φροντιστηρίων που έκλεισε στους πρώην υπευθύνους και στενούς του συνεργάτες και ομολογεί, ανένδοτος για το lock out, ότι χρωστάει δεδουλευμένα 300.000 ευρώ στους εργαζομένους, 1.000.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 160.000 ευρώ στην Εφορία. Ο ΣΕΦΚ παρενέβη αρχικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Αʼ Αθήνας, πληροφόρησε το διευθυντή κ. Α. Σαββαΐδη για όλη την υπόθεση. Επίσης συναντήθηκε με την υπηρεσιακή υπουργό  Παιδείας κ. Α. Δημάκου-Κιάου  και η ίδια η Υπουργός ζήτησε από το Διευθυντή να μη συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ για την αδειοδότηση της νέας επιχείρησης, μέχρι να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση, γιατί υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας που χρήζουν ουσιαστικής και αναλυτικής εξέτασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κοινοποίησε την απόφασή της και τον φάκελο της υπόθεσης και στο Α΄ ΠΥΣΔΕ  και στον περιφερειάρχη κ. Ι. Κουμέντο.

 

Παρ' όλα αυτά η νέα διάδοχη επιχείρηση με νέα προσωνυμία άρχισε τη λειτουργία της παράνομα. Στις 15 Ιούνη με νέα παρέμβαση στη Διεύθυνση Δ.Ε. Α΄Αθήνας ο ΣΕΦΚ και η ΟΙΕΛΕ κάλεσαν τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης να διενεργήσουν επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη βασιμότητα της καταγγελίας και να αποδοθούν οι νόμιμες κυρώσεις. Ο έλεγχος και διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά των ιδιοκτητών αλλά η υπηρεσία αρκέστηκε σε έγγραφη και προφορική επίπληξη, χωρίς να τους αναγκάσει να κατεβάσουν την ταμπέλα[όπως προβλέπει στο άρθρο 42 ως διοικητική κύρωση ο νόμος περί ιδιωτικής εκπαίδευσης 682/1977] αλλά απλώς να την καλύψουν. Και ενώ ο ΣΕΦΚ ζήτησε να παραστεί στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 29/6 ο διευθυντής κ.Α. Σαββαΐδης δήλωσε ότι έχει ήδη εκδοθεί η άδεια ίδρυσης, χωρίς να ενημερωθεί ο ΣΕΦΚ και η ΟΙΕΛΕ, ενώ δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 42 του ν. 682/77.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών, απαιτεί να τους καταβληθούν αμέσως τα δεδουλευμένα τους και ζητά από το ΠΥΣΔΕ Α ΄Αθήνας να επανεξετάσει την απόφασή του για αδειοδότηση της διάδοχης επιχείρησης, τηρώντας το νόμο «τύποις και ουσία».

 

 

 

 

...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ “ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”

 

Η μάχη των εργαζομένων στα "Ένεκα Παιδείας" συνεχίζεται ενάντια στην εργοδοσία που έκλεισε 3 φροντιστήρια, με πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονταν μείωση των μισθών, ενώ τους χρωστά 300.000 Ε., οφείλει 1.000.000 Ε. στο ΙΚΑ και 160.000 στην Εφορία. Η επιχείρηση που έκλεισε έχει δηλωμένα κέρδη στην Εφορία 1.000.000 Ε. την τελευταία πενταετία και προχωρά σε διάδοχη επιχείρηση με την προσωνυμία "ΠΥΞΟΙΔΑ", απέναντι από το Malll στη Λ.Βουλιαγμένης.

 

Να μην επιτραπεί η λειτουργία της διάδοχης επιχείρησης που στήνουν οι πρώην υπεύθυνοι σπουδών των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», σε συνεργασία με την ιδιοκτησία, στις πλάτες των εργαζομένων. 

 

Να ανακληθεί η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο, με πρόσχημα την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μειώσεις μισθών.

Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή στις συνθήκες εργασίας.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (300.000 Ευρώ).

Να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις, για τη συμμετοχή τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, των 2 συναδέλφων που εργάζονταν στα παραρτήματα της Γλυφάδας.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής

“ο Βύρων”, καταγγέλλουμε την εργοδοσία και της δηλώνουμε πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα βρουν μπροστά τους το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση

 

...................

 

Υπογραφές Στήριξης του Αγώνα

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές των φροντιστηρίων "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ", όλους τους γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα για δουλειά με αξιοπρέπεια που δίνουν οι καθηγητές στην επιχείρηση. Γιατί ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, είναι αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση και στην λεηλασία της ζωής μας από κυβερνήσεις, τρόικα και αφεντικά.
Χρειαζόμαστε τις υπογραφές σας σε αυτόν τον αγώνα, Κάντε κλικ εδώ