Aλληλεγγύη στον συνάδελφο Ορέστη Κώτσια που απέλυσε η S800 Teleperformance

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

   Μέλος ΟΙΕΛΕ,

Ανδρεά Λόντου 6, 10681 Αθήνα, τηλ. 210-3820537, 6974-439203
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.grΑθήνα 18/09/2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απόφαση της εργοδοσίας της εταιρείας S-800 TELEPERFORMANCE να απολύσει το συνάδελφο Ορέστη Κώτσια, επειδή διεκδίκησε τα εργασιακά του δικαιώματα και απαίτησε την εφαρμογή της σύμβασης των ιδιωτικών υπαλλήλων. Με τέτοιες αποφάσεις η εργοδοσία προσπαθεί να απαλλαγεί από τους εργαζομένους εκείνους που πρωτοστάτησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Αποτελεί επίσης προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, έτσι ώστε να αποδεχθούν συνθήκη εντατικοποίησης, πειθάρχησης και ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για την εν λόγω εταιρεία πληθαίνουν οι καταγγελίες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και για αυταρχική συμπεριφορά έναντι των εργαζομένων της.

Δεν θα αφήσουμε τον αυταρχισμό και τις απολύσεις να περάσουν! Στις φετινές μεγάλες πανεργατικές κινητοποιήσεις φάνηκε η δύναμη του συλλογικού αγώνα και η διάθεση αντίστασης και διεκδίκησης από τη μεριά των εργαζομένων. Με ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα θα απαντήσουμε στην εργοδοτική τρομοκρατία. Την Παρασκευή εκδικάζεται στην Ευελπίδων (κτίριο 9, αίθουσα 14) η προσφυγή του Ορέστη ενάντια στην απόλυσή του μετά από την αναβολή που ζήτησε και πήρε η επιχείρηση στην πρώτη δίκη που είχε οριστεί για τις 3 του περασμένου Ιούνη.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 9.00πμ
στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ της Ευελπίδων!


ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΚΩΤΣΙΑ!


Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γραμματέας

Σταμάτης Κρητικός

Άννα Λεκάκη

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΘΗΣΕΩΣ 330 - ΚΑΛΛΙΘΕΑ)

-Δευτέρα 21 Ιουλίου, 7:30 το πρωί (τρένο: σταθμός Π.Φάληρο, τρόλεϋ 1 από πλατεία Αττικής, λεωφορείο 040 από Σύνταγμα)

Η αλληλεγγύη η συναδελφική στα αφεντικά φέρνει ταραχή

Στις 14 Ιουλίου η Επιτροπή ενάντια στην απόλυση του Ορέστη Κώτσια από την S800-teleperfomance διοργάνωσε επιτυχημένη συγκέντρωση. Με αφίσες και προκηρύξεις περίπου 100 σύντροφοι από πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν στις εξόδους της εταιρείας για δύο περίπου ώρες. Έγινε συνάντηση με τον προσωπάρχη της εταιρείας με αίτημα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου στην επιθεώρηση εργασίας Καλλιθέας έγινε παρέμβαση από πολλά πρωτοβάθμια σωματεία (Εργαζόμενοι στη WIND, Σύλλογος Δασκάλων Ν.Σμύρνης, ΣΕΦΚ, Μισθωτοί Τεχνικοί, Βιβλιοϋπάλληλοι κ.ά., ενώ παρέμβαση έκαναν ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, οι συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης στη ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης, Κώστας Ήσυχος, αντιπρόεδρος του ΕΚΑ, Λ.Φράγκου από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και συνδικαλιστές από την Ταξική Πορεία και τις Παρεμβάσεις. Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο προσωπάρχης και ο δικηγόρος της.

Απέναντι στο δίκαιο αίτημα του απολυμένου συναδέλφου και στις καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας δεν είχαν τίποτε να αντιτάξουν, δήλωσαν…έκπληκτοι για την αλληλεγγύη και ανέτοιμοι να απαντήσουν για την επαναπρόσληψή του. Στο τέλος συντάχθηκε πρακτικό στο οποίο ο Διευθυντής της Επιθεώρησης έγραψε ότι δεν πείσθηκε από τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας και την κάλεσε να ανακαλέσει την απόλυση.

Ο αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης συνεχίζεται…

1η Αυγούστου 2008
*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΣΤΗΝ **S800 **TELEPERFORMANCE*

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε ενάντια στην απόλυση του Ορέστη Κώτσια πέτυχε να αναγνωριστεί και από το Υπουργείο Απασχόλησης στην τριμερή που ορίστηκε στις 30 Ιούλη ο άδικος και καταχρηστικός χαρακτήρας της απόλυσης στην S800 TELEPERFORMANCE συστήνοντας την επαναπρόσληψή του. Η προσπάθεια της εργοδοσίας να δικαιολογήσει μια εξόφθαλμα συνδικαλιστική δίωξη με διάφορα ψεύδη σχετικά με τον εργαζόμενο έπεσε για άλλη μια φορά στο κενό. Τόσο ο ίδιος ο εργαζόμενος όσο και οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στην συνάντηση (εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, εργατικά σωματεία και εκλεγμένοι συνδικαλιστές) απόδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία τον εκδικητικό χαρακτήρα της απόλυσης στην S800 TELEPERFORMANCE που έγινε στις 24 Ιούνη μετά από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα. Σ' αυτές τις κινητοποιήσεις ο Ορέστης είχε πρωτοστατήσει στον αγώνα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων
στον χώρο του καταφέρνοντας να έχει σχεδόν καθολική συμμετοχή το τμήμα που εργάζονταν. Παράλληλα η στάση του στην δουλειά χαρακτηρίζονταν από σταθερή αντίσταση ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Η εταιρεία όμως αντί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας αποφάσισε να "κλείσει το στόμα" σε όσους με το κεφάλι ψηλά πάλεψαν για να τις βελτιώσουν. Αυτό που δεν υπολόγισαν όμως ήταν η αντίσταση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων που αναπτύχθηκε γύρω από την άδικη και παράνομη απόλυση με παραστάσεις διαμαρτυρίας, αφισοκολλήσεις, μοίρασμα χιλιάδων προκηρύξεων έξω από την S800 TELEPERFORMANCE και μαζική παρουσία εργαζόμενων σε κάθε θεσμική διαδικασία που αφορούσε την απόλυση. Αυτό το κύμα
αλληλεγγύης ανάγκασε και την Επιθεώρηση Εργασίας στις 16 Ιούλη και το
Υπουργείο Απασχόλησης τώρα να πάρουν θέση στο ζήτημα που προέκυψε ζητώντας από την εταιρεία την επαναπρόσληψή του Ορέστη.
    Όσο και να αποτελεί θετικό γεγονός και νίκη του κινήματος αλληλεγγύης ότι και το Υπουργείο Απασχόλησης και η Επιθεώρηση Εργασίας αναγνώρισαν τον άδικο και εκδικητικό χαρακτήρα της απόλυσης, η εργοδοσία προκλητικά επιμένει στην απόφασή της οδηγώντας την υπόθεση στα δικαστήρια.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ενάντια στην Απόλυση στην S800
TELEPERFORMANCEκαταγγέλλει αυτή την στάση της εταιρείας η οποία
αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Απασχόλησης. Από την άλλη το Υπουργείο σαν Πόντιος Πιλάτος νίπτει τα χέρια του για αυτή την εξέλιξη. Αυτό κατά την γνώμη μας αποτελεί σκάνδαλο. Το να δικαιώνεται δηλαδή ένας εργαζόμενος στα αρμόδια θεσμικά όργανα (τριμερής στην Επιθεώρηση και στο Υπουργείο) και ταυτόχρονα να πρέπει να προσφύγει ο ίδιος στα πολιτικά δικαστήρια και να υποστεί μια χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία για την
δικαίωσή του μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ενάντια στην Απόλυση στην S800 TELEPERFORMANCE χαιρετίζει τις εργατικές συλλογικότητες τα
εργατικά σχήματα και τους αγωνιστές που σταθήκανε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στον Ορέστη απαιτώντας την επαναπρόσληψή του. Οι νίκες που κατακτήσαμε μέχρι τώρα ανήκουν σε όλους τους εργαζόμενους. Ο αγώνας μας για συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα στο χώρο εργασίας είναι ταυτόχρονα η άλλη όψη του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των πολιτικών ελευθεριών και αφορά τον κόσμο της εργασίας συνολικά.
 Η Πρωτοβουλία δηλώνει πως αν δεν  υποχωρήσει η εργοδοσία θα συνεχίσει τον αγώνα της και έξω από την S800 TELEPERFORMANCE και στο Υπουργείο Απασχόλησης και στις αίθουσες των δικαστηρίων μέχρι την ακύρωση της απόλυσης και την δικαίωση του Ορέστη.

*Emai*l: ergatikiantistasi@gmail.com  *Τηλέφωνο: 6984405723

To ψήφισμα του ΣΕΦΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

   Μέλος ΟΙΕΛΕΑνδρεά Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6974-439203
e-mail: sefk@sefk
.gr, www.sefk.gr
Αθήνα 06/07/2008

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Καταγγέλλουμε την απόφαση της εργοδοσίας της εταιρείας S-800 TELEPERFORMANCE να απολύσει το συνάδελφο Ορέστη Κώτσια, επειδή διεκδίκησε τα εργασιακά του δικαιώματα και απαίτησε την εφαρμογή της σύμβασης των ιδιωτικών υπαλλήλων. Με τέτοιες αποφάσεις η εργοδοσία προσπαθεί να απαλλαγεί από τους εργαζομένους εκείνους που πρωτοστάτησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Αποτελεί επίσης σαφή προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, έτσι ώστε να αποδεχθούν συνθήκη εντατικοποίησης, πειθάρχησης και ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για την εν λόγω εταιρεία πληθαίνουν οι καταγγελίες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και για αυταρχική συμπεριφορά έναντι των εργαζομένων της.

 Δεν θα αφήσουμε τον αυταρχισμό και τις απολύσεις να περάσουν! Στις φετινές μεγάλες πανεργατικές κινητοποιήσεις φάνηκε η δύναμη του συλλογικού αγώνα και η διάθεση αντίστασης και διεκδίκησης από τη μεριά των εργαζομένων. Με ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα θα απαντήσουμε στην εργοδοτική τρομοκρατία.

 Απαιτούμε να ανακληθεί αμέσως η απόλυση του συναδέλφου Ορέστη Κώτσια. Το εργατικό κίνημα, τα σωματεία και οι ομοσπονδίες, πρέπει να συμπαρασταθούν σε αυτό το στόχο. Εάν θέλουμε να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η υπερεκμετάλλευση σε εταιρείες όπως η S-800 Teleperformance, θα πρέπει το κίνημα να σπάσει στην πράξη τη λογική «σε όποιον δεν αρέσει, φεύγει». Ενωτικά και αποφασιστικά μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΘΗΣΕΩΣ 330 - ΚΑΛΛΙΘΕΑ)

- ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 7:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

- ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, 3:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

-Δευτέρα 21 Ιουλίου, 7:30 το πρωί

 Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

 

Σταμάτης Κρητικός

 

 Παναγιώτης Σωτήρης