Ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

στις

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε με μεγάλη περηφάνεια την αύξηση του κατώτατου μισθού από 663€ μεικτά σε 713€ (αύξηση 50€). Η Κυβέρνηση των αρίστων δείχνει για άλλη μια φορά την «γενναιοδωρία» της, τη στιγμή που η ακρίβεια χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο στα είδη πρώτης ανάγκης, η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2€ εδώ και ένα μήνα κάνοντας τις μετακινήσεις μας ασύμφορες και ταυτόχρονα όλοι μας τρέμουμε μπροστά στο άνοιγμα του λογαριασμού ρεύματος. Μιλάμε, λοιπόν, για ξεκάθαρο εμπαιγμό απέναντι στην αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου.

Παράλληλα, η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν συνεπάγεται την αύξηση του αφορολόγητου, το οποίο σημαίνει ότι εργαζόμενοι που μέχρι τώρα προστατεύονταν από την επιβολή φορολογίας, θα μένουν ακάλυπτοί. Η Κυβέρνηση από την μια μεριά δίνει τα λεφτά, ενώ από την άλλη τα παίρνει και με το παραπάνω μάλιστα.

Από 1η Μάη που ισχύει η αύξηση στον κατώτατο μισθό, οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό είτε με κλάσμα του, θα πρέπει να δουν αύξηση στον μισθό τους για τον μήνα Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα,  για τους ωρομίσθιους καθηγητές σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών πλέον, το νέο κατώτατο μεικτό ωρομίσθιο καθορίζεται ως εξής:

  • 8,15€ χωρίς συμπληρωμένη τριετία
  • 8,96 με μια τριετία (έως 14/2/2012)
  • 9,78 με δυο τριετίες (έως 14/2/2012)
  • 10,59 με τρεις τριετίες (έως 14/2/2012)

Η αύξηση αυτή, είναι ανεξάρτητη της λήξης των συμβάσεων μέσα στον Μάιο και δεν είναι απαραίτητο οι εργοδότες να δώσουν στους συναδέλφους να υπογράψουν τροποποίηση στην σύμβαση τους. Οι τροποποιήσεις των συμβάσεων μπορούν να γίνουν αυτόματα από τους λογιστές των εργοδοτών.

Σε περίπτωση που ζητηθεί σε συναδέλφους να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση, θα πρέπει να ελέγξουν  τις τροποποιήσεις με βάση τα παραπάνω, ενώ αν δεν υπάρξει τροποιητική σύμβαση, να παρακολουθήσουν ότι η καταβολή του μισθού του Μαΐου αντιστοιχεί στο νέο ωρομίσθιο. 

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,

Ο καιρός που περιμέναμε σωτήρες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Με την αλματώδη άνοδο των τιμών τίθεται ακόμα πιο ξεκάθαρα το ζήτημα της επιβίωσης μας. Τα σαρωτικά νομοσχέδια που περνάνε, όπως ο νόμος Χατζηδάκη, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και συνολικά των αργιών στον κλάδο μας και το νέο νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά» που αφορά στον ΟΑΕΔ, διαλύουν συστηματικά τα εργασιακά μας δικαιώματα και επιβάλουν καθεστώς μεσαίωνα στην αγορά εργασίας. 

Η ισχυροποίηση του σωματείου είναι ο μόνος δρόμος προς την υπεράσπιση, κατοχύρωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τυχόν εργοδοτική αυθαιρεσία που αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και οποιαδήποτε αυθαιρεσία.

Παλεύουμε για:

– Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- Αυξήσεις στους μισθούς!

– Ανατροπή της τροπολογίας για την κατάργηση των αργιών στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης!

– Ανατροπή του Νόμου Χατζηδάκη!

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση

sefk.gr / sefk@sefk.gr / 2103820537, 6932414994 / Λόντου 6, Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s