1η Μάη: Μέρα απεργίας, μέρα αγώνα!

στις

Συναδέλφισσες/οι,

Η εργατική Πρωτομαγιά διαχρονικά αποτελεί κορυφαίο ορόσημο για τους εργαζόμενους. Είναι μέρα απολογισμού των αγώνων, αλληλεγγύης αλλά και αγωνιστική αφετηρία για το ξεδίπλωμα της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα, τα αιτήματα και τις εργατικές διεκδικήσεις!

Σε συνθήκες πολέμου – πανδημίας – οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς έξαρσης της ακρίβειας αλλά και μιας βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενοι για ακόμα μία φορά είναι τα θύματα και αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών που οδηγούν στην καταβαράθρωση των εργατικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών – συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση εμπλέκει ολοένα και περισσότερο τη χώρα και τον λαό στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, ενώ ταυτόχρονα, σε πλήρη σύμπλευση με τον ΣΕΒ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, μοιράζει ψίχουλα νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσει την λαϊκή οργή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ, που προκλητικά παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό ως 15ος μισθός.

Την ίδια στιγμή μετά από ένα χειμώνα χιλιάδων θανάτων από Covid-19 και περαιτέρω διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση ανακοινώνει το «τέλος της πανδημίας» για να αφήσει για να μην επηρεαστεί η έναρξη της τουριστικής περιόδου! Μόνιμή τους έγνοια η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση, θέλοντας να προλάβει την έκρηξη της εργατικής και λαϊκής οργής νομοθέτησε και έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, βάζοντας στο γύψο κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα. Οδηγεί τους οργανωμένους δίκαιους εργατικούς αγώνες στα δικαστήρια με προφανές στόχο, μέσω της καταστολής, να χτυπήσει την οργανωμένη αντίσταση και πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της, δίνοντας γη και ύδωρ στο κεφάλαιο να αυξήσει την κερδοφορία του.

Για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ από τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες του εργατικού κινήματος.

Η νέα κυβερνητική πρόκληση για τον κόσμο της εργασίας πρέπει να βρει την έκφρασή της στις φετινές πρωτομαγιάτικες απεργιακές διαδηλώσεις. Το κεφάλαιο θέλει να τα πάρει όλα: τον μισθό, τον ελεύθερο χρόνο, το δικαίωμα στην απεργία, ακόμα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, με την απειλή του πολέμου.

Με αφορμή και την Πρωτομαγιά, είναι περισσότερο κρίσιμη από ποτέ η ανεξαρτησία των αγώνων από τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις διεκδικήσεις αλλά και τη μορφή οργάνωσης, για να δοθεί με όρους ανατροπής η άμεση μάχη για την ανακούφιση από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και το κύμα των ανατιμήσεων, για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των ωρών εργασίας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Το σημαντικό βήμα της απεργίας στις 6 Απρίλη θα μείνει στα μισά του δρόμου αν δεν συνοδευτεί από ένα μαχητικό σχέδιο απεργιακής κλιμάκωσης μέσα από την Πρωτομαγιά και αν δεν συνοδευτεί από πρωτοβουλίες συντονισμού σωματείων, εργατικών αγώνων και κινητοποιήσεων.

Όλοι & όλες στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Κυριακή 1η Μάη | 11 π.μ. | Προπύλαια

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση

sefk.gr / sefk@sefk.gr / 2103820537, 6932414994 / Λόντου 6, Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s