Σχετικά με το τελευταίο συνέδριο της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Στο τελευταίο συνέδριο, η Ο.Ι.Ε.ΛΕ. συνέχισε απτόητη την πορεία της προς των απομονωτισμό. Διέγραψε τον ΣΕΦΚ (κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση) και αρνήθηκε, για άλλη μία φορά να επανεντάξει τον Βύρωνα και μια σειρά από σωματεία της επαρχίας. Θεωρεί τον εαυτό της ομοσπονδία αλλά, επί της ουσίας, εκπροσωπεί τους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων.

Η διαγραφή του ΣΕΦΚ είναι παράτυπη! Διέγραψε –υποτίθεται- για τυπικούς λόγους τον ΣΕΦΚ, καθώς, μετατρεπόμενος σε κλαδικό σωματείο στην ιδιωτική εκπαίδευση, με το νέο του καταστατικό, συμπεριλαμβάνει και άλλες ειδικότητες εκτός από καθηγητές. Όμως, απέκλεισε, με τον τρόπο αυτό- τη συμμετοχή των συνέδρων του ΣΕΦΚ που είχαν εκλεγεί σε προηγούμενες αρχαιρεσίες, με το προηγούμενο καταστατικό, που περιελάμβανε αποκλειστικά καθηγητές!

Η ουσία όμως είναι άλλη: ο ΣΕΦΚ λειτουργεί με διαφορετικές αρχές από την ηγεσία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. Προκρίνει την συνδικαλιστική τακτική της σύγκρουσης με το Υπουργείο και τους εργοδότες, όχι την πολιτική των διαδρόμων και των συνεννοήσεων. Προωθεί την ενότητα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και όχι το διαχωρισμό τους. Και για αυτό το λόγο, εξάλλου, λάβαμε την πρωτοβουλία διεύρυνσης του σωματείου μας. Διασφαλίσαμε, παράλληλα, τη μη αλλοίωση της συμμετοχής στο τριτοβάθμιο όργανο (ξεχωριστή κάλπη για Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., μόνο για τους καθηγητές).

Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα, για να επουλώσει τις πληγές του πολύπαθου κλάδου των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι να ξεκινήσει το διάλογο, όπως δεσμεύτηκε στο τελευταίο συνέδριο, για την αλλαγή του καταστατικού της, ώστε να μπορεί να συμπεριλαμβάνει τον ΣΕΦΚ, τον Βύρωνα και άλλα σωματεία της επαρχίας που έχει διαγράψει.

Καλούμε το Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία προς μια τέτοια κατεύθυνση.