Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του σωματείου μας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μαζικότητα οι πρώτες εκλογές του ΣΕΦΚ ως κλαδικό σωματείο στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες του κλάδου έδωσαν το παρόν και στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του σωματείου αποδεικνύοντας πως σε μία περίοδο που τα δικαιώματα των εργαζομένων χτυπιούνται από κυβέρνηση και εργοδοσία, ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης των εργαζομένων είναι ο μόνος δυνατός! Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση της συμμετοχής στους νέους συναδέλφους, όπως και η παρουσία στο σωματείο, για πρώτη φορά, συναδέλφων από τα ΚΞΓ, τα ΙΕΚ και τους άλλους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη νέα πορεία που φιλοδοξεί να διαγράψει ο νέος κλαδικός ΣΕΦΚ αλλά και τις μάχες του επόμενου διαστήματος. Την πάλη ενάντια στο ν.Χατζηδάκη με τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και τη διάλυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όπως το δικαίωμα στην απεργία. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι σύλλογοι είναι τα μόνα που μπορούν να οικοδομήσουν δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν την εκμετάλλευση, την ανασφάλιστη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία, την απόλυση, την ανεργία.

Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα αυτό δυναμώνει τον αγώνα για ένα σωματείο που θα βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των μελών του, θα εκφράζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους, θα αποτελεί σωματείο ζωντανό, εργαστήριο ταξικής μάχης και πολιτικής διαπάλης που στοχεύει στην ενιαία δράση των εργαζομένων. Τη στιγμή που η ΟΙΕΛΕ αποφασίζει να διαγράψει το ΣΕΦΚ όπως και κάθε κλαδικό σωματείο στην ιδιωτική εκπαίδευση στο όνομα της “ενότητας” των καθηγητών στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, εμείς απαντάμε με την πραγματική ενότητα των εργαζομένων του χώρου μέσα από την ενίσχυση των αγώνων και των διεκδικήσεών τους.

Την Τετάρτη 22/12 στις 10:30 θα διεξαχθεί στα γραφεία του ΣΕΦΚ η συγκρότηση του νέου ΔΣ. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις εκλογές αλλά και νέους συναδέλφους να παρευρεθούν και να συμβάλουν στη συζήτηση αποτίμησης και σχεδιασμού του σωματείου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με την υπογραφή νέας ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Καθηγητές και εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Εκαπίδευση ενώνουμε τις φωνές μας!