Δράσεις 2010

Γενάρης 2010

 

14/15/16/1: 34ο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ: ο καθεστωτικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚΕ-Ενότητα με τη συνδρομή της ΔΑΚΕ καταψήφισε την πρόταση για απεργία στις 10 Φλεβάρη, στήριξε το αποικιοκρατικό "σύμφωνο σταθερότητας", δεν είπε λέξη για την αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, καταψήφισε ψήφισμα καταδίκης του δολοφόνου Κορκονέα.

 Συνεχίζοντας την πολιτική που επέβαλε στο 33ο συνέδριο με τη διαγραφή του εργατικού σωματείου "Βύρωνας", πέρασε καταστατικές αλλαγές με τις οποίες όλα τα σωματεία της επαρχίας που είναι μεικτά (καθηγητές στα ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, μέσης και ξενόγλωσσα) θα διαγραφούν. 'Ετσι αρνήθηκε να επανεντάξει το εργατικό σωματείο Βύρωνας και αποδέχτηκε τον ΣΥΔΙΚΑ, το σωματείο που έστησε προσωρινά η ΠΑΣΚΕ, για να υλοποιήσει τη μεθόδευση της, να είναι οι εργαζόμενοι στα ξενόγλωσσα ακάλυπτοι συνδικαλιστικά από την ΟΙΕΛΕ μετά το επόμενο συνέδριο σε 3 χρόνια. Ανακοίνωση του ΣΕΦΚ για το 34ο συνέδριο: Ο αγώνας στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων. Αντίσταση στον καθεστωτικό συνδικαλισμό.

 

22/1: Αθωώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας οι δασκάλες Στέλλα Πρωτονοταρίου και Ντενάντα Καρκάλο, που κατηγορούνταν για παράνομη παραχώρηση σχολικού χώρου. Πιέσεις από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη διακοπή των εξωσχολικών μαθημάτων παιδιών μεταναστών είπε ότι δέχθηκε ο μηνυτής, νυν διευθυντής του 132ου Δημοτικού Σχολείου Εμμ. Γιουτλάκης. Κατονόμασε τον πρώην γ.γ. του υπουργείου Παιδείας το 2007, Δημ. Πλατή. "Η εντολή μου δόθηκε στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ακολούθησα. Έκανα λάθος, έπρεπε να είχα παραιτηθεί" δήλωσε. Ζήτησε την αθώωσή τους: "κανείς δεν ωφελήθηκε ούτε υπέστη βλάβη" από τα επίμαχα φροντιστηριακά μαθήματα.

22/1: άρχισε η δίκη στην Άμφισσα του δολοφόνου του Αλέξη. Στρατό κατοχής κατέβασε η κυβέρνηση που μαζί με τους μηχανισμούς καταστολής επέβαλαν η δίκη να γίνει μακριά, για να μην εκφραστεί η οργή της νεολαίας και των εργαζομένων.

 24/01: Γενική Συνέλευσης του ΣΕΦΚ. Απόφαση για συμμετοχή  στην απεργία και στην πορεία στο μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων.

29/01: πρωτοβάθμια σωματεία και ο ΣΕΦΚ στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Αχαρνών εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον πρόεδρο του ΣΕΤΤΕΑ, Ηρακλή Ποζαπαλίδη. Η Επιθεώρηση Εργασίας κάλεσε την εταιρεία να μην παραβιάζει την εργατική νομοθεσία

30/1: καθολική η τήρηση της αργίας στα φροντιστήρια.

 

Φλεβάρης

10/2: χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία  στον αγώνα ενάντια στο αποικιοκρατικό αντεργατικό "πρόγραμμα σταθερότητας" αλλά και στη μάχη για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).

 

5/2: δολοφονική επίθεση  στη Σπάρτη –κοντά στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.)– 10 μαθητές, από 14 μέχρι 18 χρονών με στουπιά και κηροζίνη, αποπειράθηκαν να κάψουν  μετανάστες από το Μπαγκλαντές, που μένουν σε παλιό σπίτι. 27/2: Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Μετανάστες οργάνωσε συγκέντρωση – διαδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης

21/2:  η γενική  συνέλευση του ΣΕΦΚ αποφάσισε συμμετοχή του σωματείου στην 24ωρη απεργία στις 24/2.

24/2: χιλιάδες απεργοί στους δρόμους του αγώνα. Με χημικά και ΜΑΤ η κυβέρνηση προσπάθησε να τρομοκρατήσει τη λαϊκή οργή.

 

Μάρτιος 2010

30 και 23/3: συλλαλητήρια και πορείες στο κέντρο της πόλης. 21/3:Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων. 11 Μάρτη: στην 24ωρη πανεργατική απεργία 80.000 απεργοί στους δρόμους της Αθήνας διαδήλωσαν ενάντια στην Kυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, που γκρεμίζουν κατακτήσεις αιώνων, έσπασαν την κρατική τρομοκρατία των ΜΑΤ και των χημικών, απάντησαν στην προπαγάνδα των μμε: Νo pasaran. Ανατροπή του ευρωσυμφώνου σταθερότητας. Nα μην περάσει η αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε τη σχεδιασμένη επίθεση από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και παράγοντες-συνδικαλιστές απομόνωσαν και χτύπησαν το μπλοκ των ακηδεμόνευτων πρωτοβάθμιων σωματείων στο ύψος της Τοσίτσα. Το σχέδιο τους απέτυχε: στην πράξη σπάσαμε τον κλοιό των ΜΑΤ και προχωρήσαμε την πορεία. Ανακοίνωση πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.Video με την επίθεση των ΜΑΤ, την απάντηση των σωματείων και την καταστολή στο τέλος της πορείας και video που δείχνει τον... ελιγμό της 3ης Σεπτεμβρίου

Oι ένοπλοι μπράβοι της Διαμαντοπούλου επιτίθενται σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Μες στην καταιγίδα της επίθεσης Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου η πρώτη νίκη. Ο συνάδελφος Ντίνος Παλαιστίδης επαναπροσλήφθηκε από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ. Τα μέλη του ΣΕΦΚ, αλλά και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος στήριξαν τις απεργίες των εργαζομένων στην «ΑΓΡΑ». Δεκάδες εργαζόμενοι και σωματεία δίπλα στους απεργούς στις 3/2,5/2,12/2,18/2 έξω από την «ΑΓΡΑ». Kαταγγελία των 49 λογίων που έκαναν "δήλωση προστασίας" της Άγρας. 10 Μάρτη: πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής στο Πολυτεχνείο με θέμα «Διανοούμενοι και ταξική πάλη»

Πέμπτη 4/3: Με χημικά και βία η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους χιλιάδες εργαζομένους και τους ανέργους που βγαίνουν στους δρόμους, δολοφονική επίθεση ενάντια στον Μανώλη Γλέζο. Ο ΣΕΦΚ συμμετείχε την Πέμπτη 4/3 στο πανεργατικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και την Παρασκευή. 5/3: τρίωρη στάση εργασίας 12.00-15.00 του ΣΕΦΚ συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

 

Απρίλης

22/4: 20.000 διαδηλωτές στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία. Ο ΣΕΦΚ συμμετείχε στην κινητοποίηση με στάση εργασίας 11-3.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Το διεκδικητικό πλαίσιο για τη νέα ΣΣΕ.

Το τέλος του 60λεπτου.Η ΣΣΕ θα εφαρμοστεί παντού.

23/4: Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης: απελευθερώθηκε ο Μάριος Ζέρβας. 15/4: διαδήλωση της Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. 21/4: Παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης πρωτοβάθμιων σωματείων.

Aλληλεγγύη στους απολυμένους από την DPD Inerattica, θυγατρική των γαλλικών ταχυδρομείων

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση στην Κάρμεν Μ.

Τρίτη 27/4, 8/4: διαδήλωση ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα την ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο.

 

Μάης

20 Mάη: Χιλιάδες απεργοί και άνεργοι στην πανεργατική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ έσπασαν την κρατική τρομοκρατία και την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

27 Μάη : Aναβλήθηκε η δίκη των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων που διώκονται για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για την Υπογειοποίηση του Προαστιακού

6 Μάη: Xιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι περικύκλωσαν τη Βουλή την ώρα που ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ με τη συμπαράσταση της ΝΔ πέρναγαν τα αντεργατικά μέτρα. Mε χημικά και ξυλοδαρμό απάντησε το καθεστώς στην κινητοποίηση.

5 Μάη: 200.000 στην διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς κατοχής που επιβάλλει ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνηση στην 24ωρη πανεργατική απεργία. Με τόνους χημικά και ΜΑΤ αντιμετώπισε η κυβέρνηση την οργή του εργατικού κινήματος. Κατέβασε όλον τον κατασταλτικό μηχανισμό για να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και τους ανέργους και να περάσει η επαίσχυντη Συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Η Συμφωνία αυτή σημαδεύτηκε από τον τραγικό θάνατο τριών εργαζομένων της Μarfinτον οποίο χρησιμοποιεί το καθεστώς για να αποσπάσει συναίνεση στα σχέδιά του. Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ-Καταγγελία της Marfin. Ανακοίνωση του ΣΕΦΚ. Αλληλεγγύη από την Οαχάκα

4 Μάη: μεγάλη πανεκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους.

3 Mάη: Κατάληψη της ΕΡΤ από εκπαιδευτικούς αποκαλύπτει την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Με ΜΑΤ χτύπησαν δασκάλους και καθηγητές

2 Mάη: Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ αποφάσισε τη συμμετοχή του συνδικάτου στην πανεργατική 24ωρη πανεργατική απεργία

1η Μάη: Μαζική η συμμετοχή στην πανεργατική συγκέντρωση και πορεία. Με εντολή της κυβέρνησης οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν με χημικά και ξύλο τους διαδηλωτές

 

Ιούνης

Τρίτη 29/6: Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ενάντια στα αντιεργατικά αντιασφαλιστικά μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.Ο ΣΕΦΚ συμμετείχε με απόφαση της ΓΣ (27/6).

Όλοι/ες στους δρόμους: Nα μην περάσει η αντεργατική αντιασφαλιστική λαίλαπα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης-Κεφαλαίου. Ανατροπή του ευρωσυμφώνου σταθερότητας- Δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανέναν

5/6, 16/6: πανεργατικά συλλαλητήρια ενάντια στους αντεργατικούς αντιασφαλιστικούς νόμους.

Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης: ανακλήθηκε η απόλυση του προέδρου του ΣΕΦΚ, Πέτρου Μαραφή

Άκυρη η απόλυση του συνδικαλιστή Κώστα Μπεκιάρη

 

Ιούλης

26/7: μετά τη συγκέντρωση-παρέμβαση του ΣΕΦΚ στον ΟΑΕΔ Αγ.Παρασκευής ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας θα γίνεται από δω και πέρα κανονικά σε 35 μέρες και σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά τις 40 μέρες ανεξαρτήτως του χρόνου που αναγράφεται στα έγγραφα που λαμβάνει ο άνεργος.

Τι προηγήθηκε: στις 17 Ιούνη ο ΣΕΦΚ μαζί με αλληλέγγυους, ανέργους και εργαζομένους, έκανε μαζική παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Αγ. Παρασκευής. Απαιτήσαμε να σταματήσει ο εμπαιγμός των ανέργων συναδέλφων, να πάρουν κανονικά χωρίς καθυστερήσεις όλοι οι άνεργοι το επίδομα ανεργίας. Μετά την παρέμβαση αυτή, η κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκε ότι το επίδομα ανεργίας θα καταβάλλεται κανονικά μέσα σε 35 μέρες και θα καλύψει με υπαλλήλους τις ανάγκες του τοπικού ΟΑΕΔ. Η δέσμευση αυτή ανακοινώθηκε μέσω της διευθύντριας σε όλους τους ανέργους που ήταν στις ουρές του ΟΑΕΔ και η οποία έδωσε εντολή να αλλάξουν την ημερομηνία καταβολής του επιδόματος, ώστε μέσα σε 35 μέρες να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας.Μετά από 10 μέρες ο ΟΑΕΔ επανέφερε το καθεστώς της καθυστέρησης πληρωμής.Στις 18 Ιούλη η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ αποφάσισε συγκέντρωση-παρέμβαση του ΣΕΦΚ στον ΟΑΕΔ Αγ.Παρασκευής.

14/7: Ανακλήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας η απόλυση της Χαράς Χατζή από τις εκδόσεις Κυριακίδη.

20/7: Συγκέντρωση αλληλεγγύηs στον Νίκο Γουρλά έξω από το κεντρικό βιβλιοπώλειο «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ». Mε lock out aπάντησε η επιχείρηση στην κινητοποίηση.

18/7: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΦΚ: Άμεση απελευθέρωση της δημοσιογράφου Suzan Zengin!

Αλληλεγγύη στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία στη Γερακαρού

2 Ιούλη: Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης. Επαναπροσλήφθηκαν οι απολυμένοι συνάδελφοι από τα φροντιστήρια Σύγχρονο.

Νίκη του κινήματος διεθνιστικής αλληλεγγύης η απελευθέρωσή των αγωνιστών του Αtenco

Κάτω τα χέρια από τον ΣΕΦΙΕ

 

Σεπτέμβρης

 

9/9: διαδήλωση αλληλεγγύης στο Banquet. Kαταδικάστηκε ο Βασίλης Γούτας, μέλος της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους εργαζομένους στο εστιατόριο Banquet στη Θεσσαλονίκη», σε 6 μήνες με 3ετή αναστολή για «δυσφήμιση μέσω του τύπου». H ποινή αποτελεί μεθοδευμένη ποινικοποίηση της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής δράσης,  ακόμα και των προκηρύξεων...

 

8/9: Μαζική συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

Οκτώβρης

 

 Οι αγώνες των εργαζομένων και των μαθητών στη  Γαλλία δείχνουν τον δρόμο

 

15/10: Να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΑΚΡΟΠΟΛΗ!Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του σωματείου των συμβασιούχων στην είσοδο της Ακρόπολης.

14/10: Για πρώτη φορά μετά το 1944, δυνάμεις επιβολής της τάξης κατέλαβαν την Ακρόπολη των Αθηνών! Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη, όπου χτύπησαν και έριξαν τοξικά στους απεργούς, απλήρωτους για 22 μήνες, συμβασιούχους που εργάζονται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Video από youtube

24/10: Μαζική γενική συνέλευση του ΣΕΦΚ: δίνουμε τη μάχη για να αυξηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στον ΣΕΦΚ, για να εφαρμοστεί παντού η ΣΣΕ, για να ανατραπεί η χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.

Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις δυνάμεις του από τον ΣΕΦΚ. Η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΦΚ. Ανακοίνωση εργαζομένων στα ξενόγλωσσα.

 

Νοέμβρης

 

17η Νοέμβρη: Σε μια μεγαλειώδη πορεία χιλιάδες διαδηλωτές τίμησαν τους νεκρούς του αντιδικτατορικού αγώνα, βγήκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Με χιλιάδες ΜΑΤ, ασφαλίτες, χημικά, συλλήψεις και διώξεις με το ιδιώνυμο απάντησε η κατοχική κυβέρνηση. Καθολική η τήρηση της αργίας,κανένα φροντιστήριο δεν λειτούργησε.

 

18 Νοέμβρη: κινητοποίηση του ΣΕΦΚ στο Υπουργείο Εργασίας για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

26,27,28/11: Εκλογές των καθηγητών στα φροντιστήρια. Αποτελέσματα των εκλογών

Δεκέμβρης

 

6/12: Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη, χιλιάδες μαθητές στους δρόμους του αγώνα. Η κυβέρνηση επιβάλλει καθεστώς τρόμου, ενεργοποιεί νόμο της δικτατορίας και απαγορεύει την κίνηση οχημάτων στο κέντρο της πόλης μέχρι την Τρίτη. Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ κάλεσε τους/τις συναδέλφους στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο να βρίσκονται δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριές τους.

5/12: Γενική Συνέλευση ΣΕΦΚ ενάντια στη χούντα της κυβέρνησης- ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ. Απόφαση για συμμετοχή στην πανεργατική 15 Δεκέμβρη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

 

 

15/12: 150.000 διαδηλωτές απεργοί έδωσαν στον δρόμο τον αγώνα ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Ήρθαν αντιμέτωποι μη τόνους τοξικών χημικών και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ που έστειλε η πολιτική της κυβέρνησης. Με όπλα οι δυνάμεις καταστολής υπερασπίστηκαν τα γραφεία της ΓΣΕΕ, όταν χιλιάδες διαδηλωτές πλησίασαν στα γραφεία του καθεστωτικού συνδικαλισμού.Video

 

19/12: Δολοφονία στο υπουργείο Εργασίας του μετανάστη εργάτη Ασίζ Εμάντ. Να τιμωρηθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Εδώ και τώρα να σταματήσει το δουλεμπόριο.