Δράση 2003

                       ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2003

Τρίτη 7 Ιανουαρίου: Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Κ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου:  Σύσκεψη της συντακτικής επιτροπής για τη νέα μορφή της εφημερίδας "ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ"

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου: Συμμετοχή του Σ.Ε.Φ.Κ στο πανεργατικό συλλαλητήριο στο Ναύπλιο, όπου πραγματοποιείται, η σύνοδος των Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2003

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια μέρα κατά του προαναγγελθέντος πολέμου στο Ιράκ. Συμμετοχή του σωματείου στην μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

ΜΑΡΤΗΣ 2003

Σάββατο 1 Μάρτη : Συμμετοχή του Σ.Ε.Φ.Κ στη συγκέντρωση και πορεία προς τον "Αστέρα Βουλιαγμένης" την ημέρα της συνόδου των Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.

Σάββατο 15 Μάρτη: Παγκόσμια μέρα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επιδρομής στο Ιράκ. Συμμετοχή του σωματείου στην μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Κυριακή 16 Μάρτη: Περιφερειακή Γενική συνέλευση του Σ.Ε.Φ.Κ. στο Δημαρχείο Καλλιθέας, με συμμετοχή συναδέλφων από όμορους Δήμους.

Παρασκευή 21 Μάρτη: Κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας στα φροντιστήρια Ν. Αττικής με εξώδικη κοινοποίηση προς τον ΕΣΙΦΜΕΑ και συμμετοχή του σωματείου στην αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Ειδική - έκτακτη έκδοση του ΣΕΦΚ με τιτλο "ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ"

ΑΠΡΙΛΗΣ 2003

Λειτουργούν νέα γραφεία του Σ.Ε.Φ.Κ στην οδό Μεσολογγίου 5, 2ος όροφος

Κυριακή 13 Απρίλη: Ανοικτή Εκδήλωση του Σ.Ε.Φ.Κ για την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιρακ και τις παγκόσμιες αντιδράσεις - κινητοποιήσεις, στην αίθουσα Λογιστών. Κάνιγγος 27. Ομιλητές: Α. Θεοφίλου, ερευνητής στο "Δημόκριτο",Ο. Κοσμοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.Π.,Π. Παπακωνσταντίνου. Συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας προς το λαό του Ιράκ.

Τετάρτη 16 Απρίλη: Συμμετοχή του Σ.Ε.Φ.Κ. στο συλλαλητήριο ενάντια στην Σύνοδο της Ε.Ε στην Αθήνα για τη διεύρυνση της Ε.Ε, στην αμφισβήτηση της "κόκκινης ζώνης" στο Σύνταγμα και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

ΜΑΗΣ 2003

Πέμπτη 1 Μάη: Γενική Απεργία και συμμετοχή του Σ.Ε.Φ.Κ στην  εργατική - αντιπολεμική πορεία

Πέμπτη 15 Μάη : Συνάντηση με την υπεύθυνη ιδιωτικής εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ και έκδοση ανακοίνωσης για το πρόβλημα της χορήγησης άδειας εργασίας σε φροντιστήρια για τους συναδέλφους οικονομολόγους που δεν έχουν ΠΑΤΕΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2003

Παρασκευή και Σάββατο 20-21 Ιουνίου: Συμμετοχή του Σ.Ε.Φ.Κ στις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στη Θεσσαλονίκη.

Κήρυξη απεργίας από την ΟΙΕΛΕ για τις 20 Ιουνίου

Τετάρτη 25 Ιουνίου: Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Ρ. Σπυρόπουλο για τα ασφαλιστικά θέματα του κλάδου. Παρουσία και τοποθέτηση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Κ στη Γ.Σ του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στα φροντιστήρια "ΡΟΜΒΟΣ" στην Ηλιούπολη.

Πέμπτη 26 Ιουνίου
Αποστολή κειμένου καταγγελίας της Σ.Σ.Ε του Σ.Ε.Φ.Κ προς τον Ε.Σ.Ι.Φ.Μ.Ε.Α. και πρόσκληση προς διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης

Παρασκευή 27 Ιουνίου
Υπόμνημα προς τον υφυπουργό εργασίας κ. Λ. Τζιόλα για το αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2003

Τετάρτη 2 Ιουλίου: Μαζική Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Φ.Κ στα νέα γραφεία του σωματείου. Παρατηρήσεις στο τελικό σχέδιο - πρόταση για τη νέα ΣΣΕ και λήψη απόφασης για ανοικτή δημόσια συγκέντρωση του Σ.Ε.Φ.Κ. στις 17 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας.

Πέμπτη 3 Ιουλίου: Προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για παροχή υπηρεσιών μεσολάβησης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ

Τετάρτη 30 Ιουλίου: Συνάντηση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Κ και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου και τον Γ.Γ. του ΥΠΕΠΘ κ. Τσουροπλή. Η στάση των κυβερνητικών παραγόντων ήταν προκλητική και αδιάλλακτη. Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το Δ.Σ. Οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Φ.Κ φεύγοντας υποσχέθηκαν μαζική και αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2003

Τετάρτη 11 Αυγούστου: Κοινοποίηση εγγράφου ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για απόλυση συναδέλφου εργαζομένου σε φροντιστήριο, καθώς και σχετικής απάντησης του Υπουργού Εργασίας κ. Δ. Ρέππα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2003

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου: Σύσκεψη αντιπροσώπων καθηγητών φροντιστηρίων για την οργάνωση της συγκέντρωσης του Σ.Ε.Φ.Κ. Καθορισμός προγράμματος εξορμήσεων σε χώρους εργασίας.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου: Διαμεσολαβητική συνάντηση στον ΟΜΕΔ με την εργοδοτική πλευρά, για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Πλήρης άρνηση του εργοδοτικού σωματείου να ικανοποιήσει έστω και ορισμένα από τα αιτήματά μας. Πρόταση από τους ίδιους για Συλλογική Σύμβαση η οποία ανατρέπει τα όσα έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. Έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα μας και αναζήτηση τρόπων κοινής δράσης και διαμόρφωσης κοινών αιτημάτων.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Κ.Ε. κ. Αχ. Καταρτζή. Έκφραση υποστήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα μας.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου: Εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας Αγ. Αναργύρων για απόλυση συναδέλφου.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου: Συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Κ. Παρουσίαση στους δημοσιογράφους των αιτημάτων του σωματείου και των σκοπών της μεθαυριανής συγκέντρωσης.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση του Δ.Σ του Σ.Ε.Φ.Κ με του κ.κ. Μ. Σαμπατακάκη και Θ. Βλάχο από το τμήμα παιδείας του Συνασπισμού. Έκφραση υποστήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα μας.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου: Συγκέντρωση του Σ.Ε.Φ.Κ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στην οδό Μητροπόλεως. Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ καθώς και εκπροσώπου του σωματείου του "ΡΟΜΒΟΥ" με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΠΘ κ. Τσουρουπλή. Πλήρης άρνηση στα αιτήματά μας και αόριστες υποσχέσεις. Έκδοση σχετικής ανακοίνωσης - καταγγελίας.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου:
Τελική διαμεσολαβητική συνάντηση στον ΟΜΕΔ με την εργοδοτική πλευρά, για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

 Οκτώβριος 2003

 Την περίοδο αυτή ο ΣΕΦΚ έδωσε αποτελεσματική μάχη στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά για συνάδελφο που διεκδικούσε 10.000 Ευρώ ως αποζημίωση για απόλυση μετά από 15 χρόνια και μη καταβολή επιδόματος τριετιών.  

Δευτέρα 17 Νοέμβρη: προσπάθεια του ΣΕΦΚ να τηρηθεί η αργία και να υπάρχει μαζική παρουσία στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Δεκέμβριος 2003

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΦΚ. Αποφασίζεται η λειτουργία Συντονιστικού Αγώνα, εξορμήσεις στα φροντιστήρια, διακίνηση της εφημερίδας, εγγραφή νέων μελών.

Σάββατο 13- Κυριακή 14 Δεκεμβρίου: αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές. Μοίρασμα του εντύπου με την ΣΣΕ και τα εργατικά δικαιώματα.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του ΣΕΦΚ, όπως προέκυψε από τις εκλογές στις 14/12:
πρόεδρος: Κλέαρχος Σμυρναίος
γραμματέας: Παναγιώτης Σωτήρης
οργ. γραμματέας: Αντρέας Αποστολόπουλος
αντιπρόεδρος: Γιάννης Σαμοΐλης
ταμίας: Σταμάτης Κρητικός
Μέλη: Βαγγέλης Σερίφης, Δημήτρης Μπαμπίλης

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια καθηγητών βγαίνει ενισχυμένος από την εκλογική διαδικασία. Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάσαμε την συμμετοχή στις εκλογές και στις γενικές συνελεύσεις, αναβαθμίσαμε την έκδοση της εφημερίδας του σωματείου, δημιουργήσαμε ιστοσελίδα, λειτουργήσαμε γραφεία, ανοίξαμε τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης με την συγκέντρωση στις 17/9 στο Υπουργείο Παιδείας.