Δράσεις 2014

Γενάρης

 

2/1: Καθολική η τήρηση των αργίων των Χριστουγέννων από 24/12 έως και 2 Γενάρη. Στην περιοδεία του ΣΕΦΚ στον νομό Αττικής δεν βρέθηκε να λειτουργεί κανένα φροντιστήριο...

 

Κυριακή 19/1: Δεν μάς λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε. Μας λείπουν τα φράγκα και οι μέρες για να ζήσουμε... Αντίσταση στον κοινωνικό εκφασισμό!

 

30/1: Περιφρούρηση της αργίας.

 Ο ΣΕΦΚ υπερασπίστηκε στην πράξη τη ΣΣΕ, τις αργίες, το δικαίωμα των εργαζομένων στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση.
Κατά την περιοδεία κλιμακίων του ΣΕΦΚ στο νομό Αττικής ήταν γενική η τήρηση της αργίας.
Εξαίρεση αποτέλεσε - όπως και πέρυσι την ίδια μέρα- η αλυσίδα φροντιστηρίων "Πουκαμισά". Στην Αμφιάλη, μετά την παρέμβαση του σωματείου, προσήλθε ο Α.Πουκαμισάς και αρνήθηκε να το κλείσει. Ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία, με κλήση περιπολικού, καταγραφή των εργαζομένων, επίδειξη καταστάσεων προσωπικού και υποβολή δεύτερης μήνυσης από το περιπολικό στον Πουκαμισά(η πρώτη ήταν στις 30/1/2013).

Ανοιχτό ήταν και το Διακρότημα στην Αμφιάλη. Αμέσως μετά την παρέμβαση του σωματείου, η διεύθυνση του φροντιστηρίου σταμάτησε τα μαθήματα.
Στο κέντρο ήταν κλειστά όλα τα φροντιστήρια, με εξαίρεση τον Ηράκλειτο. Και εδώ μετά την παρέμβαση του ΣΕΦΚ, η διεύθυνση του φροντιστηρίου σταμάτησε τα μαθήματα.

Mάρτης

 

11/3: συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απλήρωτων απολυμένων από τα Metropolis, έξω από την Eurovision.

 

18/3:  εκδικάστηκε η αγωγή των απολυμένων από τα φροντιστήρια Ανέλιξη, για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλει ο εργοδότης Α.Τσαρπαλής.

Oι απολυμένοι συνάδελφοι υπερασπίστηκαν 8 χρόνια τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και γι΄αυτό απολύθηκαν. Δεν απεμπολούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία και συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψή τους.

Eναντίον των συναδέλφων του κατέθεσε ο Γαβριήλ Λαμπάτος, ο οποίος παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε ζητήσει από την εργοδοσία να απολύσει συνάδελφο του που διεκδικούσε να του καταβληθούν τριετίες, ενώ χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις έξω από τα φροντιστήρια, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων «πρωτόγνωρη συνδικαλιστική πρακτική, μπροστά στα μάτια μαθητών και γονέων».

Ο εργοδότης Τσαρπαλής κατέθεσε ότι οι απολυμένοι ήταν πολύ καλοί στο αντικείμενό τους, αλλά έλεγαν μες στην τάξη το σύνθημα: «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»...

Στην προσπάθειά του να νομιμοποιήσει την κατάθεσή του ο Γ. Λαμπάτος δήλωσε ότι είναι μέλος του σωματείου Βύρωνας. Άμεση ήταν η παρέμβαση του σωματείου Βύρωνας, το οποίο με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τον καλεί σε απολογία στην επόμενη Γενική Συνέλευση με το ερώτημα της oριστικής διαγραφής. Στις 6 Απρίλη η Γενική Συνέλευση του Βύρωνα ομόφωνα τον διέγραψε.

Απρίλης

6/4: Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα φροντιστήρια.

9/4:συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Τετάρτη. Απεργιακή συγκέντρωση στο φροντιστήριο «Ανέλιξη» στην Ηλιούπολη. Η κινητοποίηση άρχισε με πορεία από την πλατεία Ανεξαρτησίας προς το δεύτερο φροντιστήριο της επιχείρησης στην οδό Γράμμου 24. Η εργοδοσία έκλεισε το φροντιστήριο την ημέρα της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, ενώ κάλεσε και το διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ηλιούπολης με 4 όργανα και περιπολικό, να βρίσκονται έξω από αυτό. Οι συγκεντρωμένοι επιβάλαμε να απομακρυνθούν από τον χώρο της κινητοποίησης.Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων...

 

10/4: για τις 18 Ιούνη αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των απολυμένων συναδέλφων από τα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας».

 

11/4: συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη της εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου Μέρκελ.

Κυριακή 13 του Απρίλη: Με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά αντιμετώπισε το καθεστώς σωματεία και συλλογικότητες που με απεργιακούς αντικαταναλωτικούς αποκλεισμούς στην Ερμού, συνεχίζουν τον αγώνα:

Ποτέ δουλειά την Κυριακή

Δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε.

 

Mάης

 

1η Μάη: Μέρα ιστορικής μνήμης, τιμής στους νεκρούς του εργατικού κινήματος, στους 200 δολοφονημένους κομμουνιστές στην Καισαριανή από τον  φασιστικό γερμανικό ιμπεριαλισμό την 1η Μάη του 1944-αντίποινα για την εκτέλεση γερμανού φασίστα στρατηγού από τον ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας, αλλά και μέρα απεργιακού αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ που λεηλατεί τη ζωή μας. Χιλιάδες απεργοί, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες διαδήλωσαν στους δρόμους του αγώνα.

which side are you on...

 

2/5: Δολοφονία του συντρόφου δασκάλου Galeano από παραστρατιωτικούς στην Τσιάπας στο Μεξικό. Επιστολή του ΕZLN στον ΣΕΦΚ.

Κάτω τα χέρια από τους Ζαπατίστας.

Κυριακή 4/5 απεργία στα εμπορικά καταστήματα: Ποτέ δουλειά την Κυριακή

Δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε.

Απεργιακοί αντικαταναλωτικοί αποκλεισμοί στην Κοραή και πορεία του Συντονιστικού δράσης στους δρόμους της Αθήνας και την Ερμού, αποκλεισμοί του Public, AB Βασιλοόπουλος και Jumbo στου Ζωγράφου, την Καισαριανή και τον Βύρωνα, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

5/5: Αναβλήθηκε η δίκη της συνδικαλίστριας των εργαζομένων στη wind Όλγας Κολιούση. ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ενάντια στη συναδέλφισσα.

9/5: Το φροντιστήριο "Πρίσμα" απέλυσε εργαζόμενη μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, με αλλεπάλληλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

14/5: 24ωρη απεργία ενάντια στην επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στην ιδιωτική εκπαίδευση.  Το απόγευμα στο Ιεκ Interdigital, Στουρνάρη 49, του εκπαιδευτικού ομίλου Intergraphics έγινε κινητοποίηση από τη Συνέλευση Εργαζομένων στα ΙΕΚ, για να καταβάλει η εταιρεία 10.000 ευρώ που οφείλει, με δικαστική απόφαση, σε απολυμένο συνάδελφο. Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση υποχρέωσε την εργοδοσία να δεσμευθεί αρχικά προφορικά και την επόμενη μέρα 15/5, γραπτώς, με επιστολή στην ΟΙΕΛΕ ότι θα αρχίσει η αποπληρωμή του απολυμένου συναδέλφου. Η αποπληρωμή άρχισε στις 6 του Ιούνη.

Κυριακή 18/5: ΣΕΦΚ και ΣΥΒΧΑ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Μεξικού.  

 

15/5: με δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ο εργοδότης και η διάδοχη επιχείρησή του, "Τσαρπαλής Α.-Πρέσβης.Γ. ΟΕ" υποχρεώνεται να καταβάλει δεδουλευμένα 20.000 Ευρώ με τόκο 25%, τα οποία τούς οφείλει.

 

Ιούνιος

10/6: σε 11 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 11.300 Ευρώ πρόστιμο, καταδικάστηκε ο εργοδότης Παναγιώτης Πήλιουρας για παράβαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ) εις βάρος των απολυμένων από την αλυσίδα φροντιστηρίων "Ένεκα Παιδείας". Η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένα 69.000 Ευρώ στους συναδέλφους που υπερασπίστηκαν τη ΣΣΕ. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει 3 παραρτήματά της, προκειμένου να μην καταβάλει 1.000.000 Ευρώ οφειλόμενα στο ΙΚΑ και 160.000 Ευρώ στην Εφορία, αλλά και να στείλει στην ανεργία τους εργαζομένους που υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους.

 

19/6: σε 2 χρόνια και 6 μήνες, καθώς και στην άμεση καταβολή προστίμου 3.150 Ευρώ καταδικάστηκε ο εργοδότης Τάσος Τσαρπαλής από το Α΄ Μονομελές Πρωτοδικείο για μη καταβολή δεδουλευμένων 20.000 Ευρώ στους απολυμένους συναδέλφους από τα φροντιστήρια Ανέλιξη, οι οποίοι  μετά από 8 χρόνια εργασίας, απολύθηκαν από τα φροντιστήρια "Ανέλιξη", γιατί υπερασπίστηκαν τη ΣΣΕ. 

Ιούλιος

8/7: στην Επιθεώρηση Εργασίας Δάφνης, στην Ηλιούπολη, συζητήθηκε η εργατική διαφορά των συναδέλφων που εδώ και 1 χρόνο με κινητοποιήσεις, απεργιακές φρουρές, αλλά και με δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν, διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία των φροντιστηρίων "Ανέλιξη". Αδιάλλακτη εργοδοσία των Τσαρπαλή-Πρέσβη απαξίωσε τη διαδικασία, καθώς παρέστη δια του δικηγόρου της Στυλιανού Βαγιάνου, δηλώνοντας ότι έχει προσλάβει νέους καθηγητές και δεν μπορεί να προσλάβει τους απολυμένους συναδέλφους.

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων συνεχίζεται...

 

16/7: Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ με θέματα:

Αγώνας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στις επισφαλείς συνθήκες εργασίας/voucher.

Καταγραφή και αντιμετώπιση της κατάστασης στους χώρους εργασίας. Συνέχιση του αγώνα για την επαναπρόσληψη συναδέλφων που απολύθηκαν για τη συνδικαλιστική τους δράση. Συντονισμός της δράσης εργαζομένων και ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αύγουστος

Kυριακή 3 Αυγούστου: Ανακοίνωση του Συντονιστικού Δράσης

Ποτέ δουλειά την Κυριακή, Δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε.

26-29/8: Καταγγελία 4 πρωτοβάθμιων σωματείων:

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 3 ΑΤΟΜΩΝ στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

και στο τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΤ. ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ 37

28/8: Το Μονομελέςς Πρωτοδικείο της Αθήνας, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Coca-Cola 3Ε εις βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, επειδή καλούσαν τους πολίτες σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της 3Ε.Το δικαστήριο με μια τεράστιας σημασίας απόφαση (αρ. 8839/2014) έκρινε ότι η προσφυγή της Coca-Cola θα πρέπει «να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη, δεδομένου ότι το μποϊκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του Ν.146/1914, επειδή στερείται σκοπού ανταγωνισμού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία. Το μποϊκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό, αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού. Θεωρείται δε νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)».

Σεπτέμβριος

2/9: σύσκεψη εργατικών σωματείων και συνελεύσεων γειτονιάς για τη συνέχιση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην "κοινωφελή" σκλαβιά - voucher των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω ΟΑΕΔ. Απόφαση να χτυπηθεί συλλογικά αποφασιστικά και με μαζικούς όρους η καπιταλιστική αναδιάρθρωση, η οποία επιχειρείται με την υποτίμηση της εργατικής δύναμης, τη λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων, την ενοχοποίηση των ανέργων και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

13, 15, 20, 22, 27 του Σεπτέμβρη: κινητοποιήσεις έξω από το φροντιστήριο Πρίσμα. Δεκάδες συνάδελφοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΣΕΦΚ, δυναμώνοντας τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συνάδελφου.

Στις 18/9/2014, η συνάδελφος παρέλαβε από αστυνομικό του ΑΤ Καλλιθέας «πρόσκληση» να προσέλθει «εντός 3 ημερών και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας «φέροντες (!) την παρούσαν (πρόσκληση) και αποφανθείτε (!) στον Αρχ/κα Ελευθεριάδη Άγγελο που ανέλαβε την διεκπεραίωση της υπόθεσής σας».Ανακοίνωση σχετικά με την «πρόσκληση» από το ΑΤ Καλλιθέας της συναδέλφου Α.Σ., η οποία απολύθηκε από το φροντιστήριο «Πρίσμα», μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας. Τι έγραψε η εφημερίδα των συντακτών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9 όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Νίκη του αγώνα που μήνες τώρα δίνει το Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η συλλογικότητα από τα κάτω: "εργαζόμενες/οι στον χώρο του εμπορίου".

Οκτώβρης

 

4/10: μαζική συγκέντρωση του ΣΕΦΚ έξω από την επιχείρηση Πρίσμα ενάντια στην απόπειρα απαγόρευσης των συγκεντρώσεων.

6/10: με μαζική συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων απάντησε ο ΣΕΦΚ στην εργοδοσία του φροντιστηρίου Πρίσμα.

7/10: Απορρίφθηκε η απαίτηση του εργοδότη Β.Γκούμα  να εκδοθεί  προσωρινή διαταγή για την ποινικοποίηση του αγώνα. Ανακοίνωση του ΣΕΦΚ.

11/10: κινητοποίηση στο φροντιστήριο «Πρίσμα».

27/10: πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΣΕΦΚ, σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, εργαζομένους και ανέργους, μαθήτριες/τές, φοιτήτριες/ές για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ποινικοποίηση της εργατικής διεκδίκησης και της συγκέντρωσης, για να αποδείξουμε στην πράξη ότι ο σχεδιασμός της εργοδοσίας για την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα δεν θα περάσει…

13/10: στο υπουργείο εργασίας, πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση υπουργείου, εργοδότη του φροντιστηρίου Πρίσμα και του ΣΕΦΚ.

17/10: εκδικάστηκε η αγωγή των απολυμένων συναδέλφων από τα φροντιστήρια Ένεκα Παιδείας κατά της εργοδοσίας των φροντιστηρίων. Η εργοδοσία Πήλιουρας, Στεργιάρης, Παπαγεωργίου δικάστηκαν ερήμην...

 Υπενθυμίζουμε ότι στις 10/6, σε 11 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 11.300 Ευρώ πρόστιμο, καταδικάστηκαν οι εργοδότες Παναγιώτης Πήλιουρας και Παπαγεωργίου για παράβαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ) εις βάρος των απολυμένων από την αλυσίδα φροντιστηρίων "Ένεκα Παιδείας". Η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένα 69.000 Ευρώ στους συναδέλφους που υπερασπίστηκαν τη ΣΣΕ. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει 3 παραρτήματά της, προκειμένου να μην καταβάλει 1.000.000 Ευρώ οφειλόμενα στο ΙΚΑ και 160.000 Ευρώ στην Εφορία, αλλά και να στείλει στην ανεργία τους εργαζομένους που υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους.

18/10: κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο Πρίσμα.

 

19/10: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

 

25/10: Καταγγελία των "εκλογών" παρωδία του "σωματείου" στα κέντρα ξένων γλωσσών

Νοέμβρης

1/11: πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντίστασης στην επιχειρούμενη απαγόρευση των συγκεντρώσεων, έξω από το φροντιστήριο Πρίσμα.

Κυριακή 2 του Νοέμβρη: η πανελλαδική απεργία  στον κλάδο του εμπορίου περιφρουρήθηκε με

συγκέντρωση στην Ερμού και απεργιακές φρουρές από τις 9.30πμ-16.00.

5/11: εκδικάστηκε, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η απαίτηση του εργοδότη Βασιλείου Γκούμα: «να απαγορευθεί στο σωματείο και στους καθ΄ ων (της απολυμένης συναδέλφου Α.Σ., του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΦΚ, Κλέαρχου Σμυρναίου και του ειδικού γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΦΚ και εκπροσώπου του σωματείου στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Διονύση Αμπάτη), η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων έμπροσθεν του φροντιστηρίου και σε ακτίνα περιμετρικά μικρότερη των 200 μέτρων με απειλή χρηματικής ποινής 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση  1 μηνός σε κάθε φυσικό πρόσωπο των καθ΄ ων  για κάθε παραβίαση της εκδοθησομένης απόφασης…».

Ο ΣΕΦΚ υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην εργατική διεκδίκηση και τη συγκέντρωση. Μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης Β.Γκούμας, με εντυπωσιακή ταχύτητα, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των τριών συναδέλφων για συκοφαντική δυσφήμηση...

 

 

7,8, 9/11: Εκλογές των καθηγητριών/τών στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Κάλεσμα για Γενική Συνέλευση και εκλογές. Απόφαση Γενικής Συνέλευσης. Αποτελέσματα.

17/11:

Η πιο μεγάλη πορεία των τελευταίων χρόνων  κρατάει ζωντανή, 41 χρόνια μετά την αντιιμπεριαλιστική αντιδικτατορική εξέγερση, την 17 Νοέμβρη ως ημέρα αγώνα

και ιστορικής μνήμης. Με άγρια καταστολή, χωρίς προσχήματα, με χιλιάδες ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ να "συνοδεύουν" ασφυκτικά την πορεία, ρίψη χημικών και συλλήψεις προσπάθησε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης της αστικής δημοκρατίας να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες διαδηλωτές που συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση νδ-πασόκ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επιμένουν να μην ξεχνούν τον ρόλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στην επιβολή της δικτατορίας.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό τα φροντιστήρια ήταν κλειστά. Ο ΣΕΦΚ θα συνεχίσει τη μάχη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της ΣΣΕ του κλάδου με κινητοποιήσεις και μαζικές συγκεντρώσεις έξω από τα φροντιστήρια τα οποία  θα επιχειρήσουν να λειτουργήσουν την επόμενη αργία...

Aνακοίνωση του ΣΕΦΚ ενάντια  σε εργοδότες που μαντρώνουν μαθητές και καθηγητές στα φροντιστήρια για να μη συμμετάσχουν στην πορεία...Τι έγραψε η εφημερίδα των συντακτών.

 

27/11:  Πανεργατική Απεργία. Χιλιάδες διαδηλωτές στην απεργιακή πορεία ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

Δεκέμβρης

 

2/12: Κάλεσμα του ΣΕΦΚ στην πορεία αλληλεγγύης

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Πρόσβαση χωρίς περιορισμούς στην εκπαίδευση των κρατουμένων. Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας.

 

14/12: Aπόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΦΚ.

 

16/12: Στις 5 Απρίλη του 2016 θα εκδικαστεί η δεύτερη ποινική δίωξη της Επιθεώρησης Εργασίας κατά των Αναστασίου Τσαρπαλή και Γεωργίου Πρέσβη, εργοδοτών των φροντιστηρίων Ανέλιξη, για παράβαση των χρονικών ορίων εργασίας στο κτ.8 αιθ.1 στο ισόγειο.

 

20/12: Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο Πρίσμα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Καταγγείλαμε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η οποία συνεχίζει να αρνείται να επαναπροσλάβει τη συναδέλφισσα Α.Σ., που απολύθηκε μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, αλλά και επιδιώκει να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.
Για μια ακόμη φορά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα γραφεία του ΣΕΦΚ, πριν την κινητοποίηση. Η μαζική και αποφασιστική παρουσία των συναδέλφων οδήγησε τους μηχανισμούς καταστολής να αποσυρθούν.

  

30/12: Nίκη στον αγώνα των απεργών της coca-cola 3E! 15 μήνες απεργίας ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, τη συρρίκνωση του εργοστασίου στο Βόλο και τις απολύσεις. Ενάντια στην πολυεθνική, η οποία με lock out και μεταφορά της έδρας της στην Ελβετία και των εργοστασίων της στη Βουλγαρία, απολύσεις και διώξεις, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργάτες που αντιστέκονται σε ντόπια και ξένα αφεντικά, αλλά και να ισοπεδώσει τις κατακτήσεις του ταξικού σωματείου, πετώντας στην ανεργία τούς εργάτες που δεν έσκυψαν το κεφάλι, αλλά με απεργιακούς αγώνες υπερασπίστηκαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την αξιοπρέπειά τους.