Απόφαση του 33ου συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ

Στις Θέσεις του 33ου συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ για χάραξη πορείας με ομόφωνη απόφαση του  σωματώθηκαν και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΣΕΦΚ:

 

  Οι διεκδικήσεις των καθηγητών στα φροντιστήρια

Ø      Μισθολογική εξομοίωση με τους καθηγητές που εργάζονται στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία με την πλήρη εφαρμογή του Αναγκαστικού Νόμου 2545 του 1940

Ø       Διεκδικούμε νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας ώστε να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του και να παρακολουθούν την εργασιακή σχέση και τους όρους εργασίας και διδασκαλίας των καθηγητών στα φροντιστήρια (ωρολόγιο πρόγραμμα, πρόσληψη, όροι και χρόνος εργασίας), ώστε να μην καταστρατηγούνται τα εργατικά δικαιώματα από τους εργοδότες (μη καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αποζημίωσης αδείας και επιδόματος αδείας, παραβίαση του χρόνου εργασίας στο ωράριο λειτουργίας των φροντιστηρίων και των αργιών).

Ø      Μετατροπή των επάλληλων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου

Ø       Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στο φροντιστήριο ως εκπαιδευτικής μετά το διορισμό. Η πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει ως καθηγητές ανθρώπους που διδάσκουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με σημαντική και μακροχρόνια προσφορά στη μαθητική νεολαία.

Ø      Πλήρη ένσημα (25/μήνα) για πλήρες ωράριο (21 ώρες) ανεξαρτήτως κατανομής ανά μέρες

Ø      Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου Με το σημερινό καθεστώς συμπληρώνουμε –με την προϋπόθεση της βέλτιστης εργασιακής συνθήκης των 9 μηνών πλήρους απασχόλησης, 225 ένσημα το χρόνο– την 35ετία σε 46,6 χρόνια και την 37ετία σε 49.9 χρόνια! Χωρίς αναγνώριση του χρόνου υποχρεωτικής ανεργίας ως συντάξιμου δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε ποτέ σύνταξη!

Ø      Ασφάλιση με βάση τα έτη εργασίας και όχι τις ημέρες εργασίας

Ø      Διεκδικούμε να τεθεί σε ισχύ η Υπουργική Απόφαση Δ5/3239/1.6.89 που προβλέπει αργίες δύο εβδομάδων για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Σήμερα με βάση την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τα φροντιστήρια είναι κλειστά από 24/12 έως 2/1 και από Μ. Πέμπτη έως Τρίτη του Πάσχα.